ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο χαλάρωσης και νέου κουρέματος από τον Ντάισελμπλουμ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο χαλάρωσης και νέου κουρέματος από τον Ντάισελμπλουμ Facebook Twitter
0

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ενώ τάσσεται εμμέσως και υπέρ της χαλάρωσης των δημοσιονομικών μέτρων.

Σε συνέντευξη του σήμερα στα Νέα, ο  Ντάισελμπλουμ αναγνωρίζει την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και λέει για τις συνέπειες των μέτρων του εφαρμόζονται:

"Καταλαβαίνω απολύτως πόσο σοβαρή και επώδυνη είναι η ύφεση. Η στρατηγική που ακολουθείται για την Ευρωζώνη και για την Ελλάδα αποτελείται από δύο σκέλη. Αφενός από τη δημοσιονομική εξυγίανση, η οποία είναι αναπόφευκτη για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών, για τη χρηματοδότηση των κρατών και τη διατήρηση του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα.

Αφετέρου από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι πολύ σημαντικές διότι όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, θα πρέπει να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους".

Παράλληλα λέει ότι στο τέλους του έτους θα εξεταστεί η κατάσταση την Ελλάδα και θα κριθεί πώς θα προχωρήσουν ενώ αναφέρει ότι αν η Ελλάδα ικανοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις, τότε θα λάβουν επιπλέον μέτρα για το χρέος.

Για τυχόν χαλάρωση των δημοσιονομικών μέτρων ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ δηλώνει: "Θα εξετάσουμε αν το πρόγραμμα αποδίδει όπως περιμέναμε ως προς τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, την οικονομική ανάκαμψη και την αποκλιμάκωση του χρέους. Δεν έχουμε προσδιορίσει ποια μέτρα θα χρειαστούν ή δεν θα χρειαστούν, αλλά πριν από το καλοκαίρι του 2014 θα έχουμε επανεξετάσει την πρόοδο του προγράμματος και τι χρειάζεται να γίνει για την αποκλιμάκωση του χρέους».

0

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χατζηδάκης: Έρχεται νέο νομοσχέδιο για να γίνει το Χρηματιστήριο πιο ελκυστικό

Οικονομία / Χατζηδάκης: Έρχεται νέο νομοσχέδιο για να γίνει το Χρηματιστήριο πιο ελκυστικό

Σε ερώτηση για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι παρά την πρόοδο και τη μεγάλη αύξηση των εξαγωγών την τελευταία πενταετία, παραμένει το πιο σημαντικό πρόβλημα
LIFO NEWSROOM