Το ΔΝΤ στέλνει παρατηρητή στην ΕΛΣΤΑΤ για τα στοιχεία του 2016

Το ΔΝΤ στέλνει παρατηρητή στην ΕΛΣΤΑΤ για τα στοιχεία του 2016 Facebook Twitter
The Council of the European Union / SOOC
0

Δεκτό έκανε η ΕΛΣΤΑΤ το αίτημα του ΔΝΤ να μετέχει παρατηρητής του στην ανακοίνωση των ετήσιων δημοσιονομικών αποτελεσμάτων, μία κίνηση που έρχεται στον απόηχο της δήλωσης της Κριστίν Λαγκάρντ της περασμένης εβδομάδας που έθεσε θέμα αξιοπιστίας των ελληνικών οικονομικών στοιχείων.

«Μάς ζητήθηκε να παρατηρητής του ΔΝΤ κι εμείς για λόγους διαφάνειας δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Αρχής Θανάσης Θανόπουλος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μελών της Επιτροπής του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

Ο κ. Θανόπουλος δεν αποκάλυψε εντός της Επιτροπής περισσότερες λεπτομέρειες ή το αν θα έρθει ξανά ο ο παρατηρητής του ΔΝΤ και τι ακριβώς θα κάνει στην ΕΛΣΤΑΤ, όμως υπογράμμισε ότι «δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα τόσο για πηγές, όσο και για μεθόδους μας. Βέβαια, υπάρχουν κάποια θέματα εμπιστευτικότητας που τα σεβόμαστε. Θέλουμε να μας εμπιστεύεται το ΔΝΤ, το οποίο είναι ένα μεγάλος χρήστης των στοιχείων μας».

«Δεν υπάρχει πια η ρετσινιά των Greek statistics, τη έχουμε αποδιώξει. Νομίζω μας εμπιστεύεται πια η Eurostat, δεν υπάρχουν αστερίσκοι. Δεν είναι η ΕΛΣΤΑΤ και η Eurostat, είναι τα ελληνικά στοιχεία που έχουν επικυρωθεί από τη Eurostat» επέμεινε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Παραδέχθηκε πάντως ότι υπάρχει ασυμφωνία σε πίνακα μεταξύ των στοιχείων της ΤτΕ και της ΕΛΣΤΑΤ για τη σειρά κατάταξης στοιχείων φορέων Γενικής Κυβέρνησης, η οποία δεν αποτελεί μεν μεγάλο πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να λυθεί.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ πρόκειται να ανακοινωθούν στις 21 Απριλίου.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χατζηδάκης: Έρχεται νέο νομοσχέδιο για να γίνει το Χρηματιστήριο πιο ελκυστικό

Οικονομία / Χατζηδάκης: Έρχεται νέο νομοσχέδιο για να γίνει το Χρηματιστήριο πιο ελκυστικό

Σε ερώτηση για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι παρά την πρόοδο και τη μεγάλη αύξηση των εξαγωγών την τελευταία πενταετία, παραμένει το πιο σημαντικό πρόβλημα
LIFO NEWSROOM