Μοσκοβισί: Μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία

Μοσκοβισί: Μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία Facebook Twitter
0

Η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup είναι καθοριστική τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ευρωζώνη, με κοινή συνισταμένη την επιθυμία όλων να παραμείνει η Ελλάδα στην ζώνη του ευρώ, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Υπευθυνότητα και αλληλεγγύη είναι οι αρχές επί των οποίων θα εργαστούμε, με τη βούληση να φτάσουμε σε μια συμφωνία και να προχωρήσουμε σε μία νέα φάση μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της, τόνισε και πρόσθεσε ότι η Κομισιόν εργάζεται επί ενός μόνου σεναρίου, να καταλήξουμε σε μια καλή συμφωνία, που θα ανοίξει τον δρόμο για αυτήν τη νέα φάση στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Οι συνομιλίες θα είναι πολύπλοκες, αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, δήλωσε ο Μοσκοβισί, τονίζοντας: «Πρέπει να καταλήξουμε. Μπορούμε να καταλήξουμε. Όταν έχουμε την ικανότητα και την θέληση, μπορούμε να πετύχουμε (συμφωνία)».

Σύμφωνα με τον Μοσκοβισί, η Ελλάδα έχει ένα πρόγραμμα βοήθειας, σ' αυτό το πλαίσιο εργαζόμαστε, το πρόγραμμα υπάρχει, είπε. Συμπλήρωσε  ότι είναι θεμελιώδες η Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε αλληλεγγύη από την ευρωζώνη προς την Αθήνα, σ' ένα πρόγραμμα που ο κοινοτικός επίτροπος αρνήθηκε να το χαρακτηρίσει ως πρόγραμμα λιτότητας. Υπάρχει μια νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, η οποία επιθυμεί ορισμένες αλλαγές, τις οποίες θα πρέπει να λάβουμε υπόψη, όπως τα κοινωνικά προγράμματα, μια πιο αποτελεσματική φορολογική διοίκηση, αλλά και πολλές μεταρρυθμίσεις κοινού ενδιαφέροντος, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM
Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM