Νέα αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες αποφάσισε η ΕΚΤ

Νέα αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες αποφάσισε η ΕΚΤ Facebook Twitter
EPA/BORIS ROESSLER
1

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε αύξηση του ορίου χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας ELA, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ξένα πρακτορεία ειδήσεων. Αξιωματούχος της Τράπεζας της Ελλάδος δήλωσε ανώνυμα ότι η ΤτΕ έλαβε το ποσό που ζήτησε.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει, εφόσον χρειαστεί, σε νέα συνεδρίαση προκειμένου να επανεξετάσει την κατάσταση εντός 24ωρου. Σημειώνεται πως δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό της αύξησης. 

Σημειώνεται πάντως ότι το Reuters, σε αντίθεση με άλλα πρακτορεία, μεταδίδει πως η ΕΚΤ αποδέχθηκε αίτημα για να διατηρήσει στο ίδιο επίπεδο το όριο του ELA και όχι να το αυξήσει.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM
Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ξέρω τόσους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω που είναι να κλαις από τα γέλια. Και δεν είναι που τα βγάζουν τώρα που κατάλαβαν οι περισσότεροι τη βλακεία τους. Είναι που τα έβγαζαν και πριν 2-3 μήνες, τότε που μου λέγανε ότι θα σκίσουμε. Η υποκρισία στο μεγαλείο της. Έλληνες επαναστάτες της πορδής.