Οικονομική βοήθεια σε 31 ορεινούς δήμους για τις ζημιές από θεομηνίες

Οικονομική βοήθεια σε 31 ορεινούς δήμους για τις ζημιές από θεομηνίες Facebook Twitter
0

Με 2.480.000 ευρώ (80.000 ευρώ έκαστος) επιχορηγούνται συνολικά 31 ορεινοί δήμοι της Ελλάδας από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών που έχουν προκληθεί από θεομηνίες.

Πρόκειται για μικρούς και απομονωμένους δήμους με ελάχιστους πόρους και οξυμένα οικονομικά προβλήματα και για το μέγεθός τους το ποσό είναι μεγάλο.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις που υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, η χρηματοδότηση θα γίνει απολογιστικά, σύμφωνα με τη πρόοδο των έργων με παραστατικά των δαπανών που θα υποβάλλονται στο υπουργείο.

Οι δήμοι που επιχορηγούνται είναι οι εξής: Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου και Ανωγείων του νομού Ρεθύμνης, Αγράφων Ευρυτανίας, Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας, Βιάννου Ηρακλείου, Βόρειας Κυνουρίας και Νότιας Κυνουρίας Αρκαδίας, Βόρειων Τζουμέρκων, Ζαγορίου, Κόνιτσας, Μετσόβου και Πωγωνίου Ιωαννίνων, Γεωργίου Καραΐσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων Άρτας, Δεσκάτης Γρεβενών, Διστόμου–Αράχωβας–Αντίκυρας Βοιωτίας, Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, Επιδαύρου Αργολίδας, Ζαγοράς-Μουρεσίου Μαγνησίας, Θερμού Αιτωλοακαρνανίας, Καντάνου-Σελίνου και Σφακίων Χανίων, Κάτω Νευροκοπίου και Παρανεστίου Δράμας, Νεμέας Κορινθίας, Νεστορίου Καστοριάς, Οροπεδίου Λασιθίου, Πρεσπών Φλωρίνης και Φιλιατών Θεσπρωτίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM
Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM