Στουρνάρας: «Μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με ελπίδα»

Στουρνάρας: «Μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με ελπίδα» Facebook Twitter
1

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών για την πορεία της Ελλάδας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian. Ο Γιάννης Στουρνάρας δηλώνει ότι η Ελλάδα κοντεύει να ξεπεράσει την κρίση, ενώ έχει διαφύγει και από το μεγάλο κίνδυνο. «Η Ελλάδα έχει διαφύγει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο. Κανείς δεν μιλά σήμερα για το Grexit,- ακόμη και οι οικονομολόγοι που είχαν ταχθεί υπέρ του Grexit παραδέχθηκαν ότι έκαναν λάθος», λέει ο υπουργός.

«Όσον αφορά στη δημοσιονομική προσαρμογή, έχουμε καλύψει τα δύο τρίτα του στόχου. Όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητα, έχουμε καλύψει τα τρία τέταρτα της απόστασης έως την επίτευξη του στόχου. Η Ελλάδα έχει πληρώσει ένα πολύ μεγάλο αντίτιμο με τη λιτότητα…Αλλά νομίζω ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας και μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με ελπίδα», τονίζει ακόμη, σημειώνοντας ότι «είναι όπως σε έναν μαραθώνιο- τα τελευταία χιλιόμετρα είναι τα πιο δύσκολα, επειδή υπάρχει μεγάλη κόπωση».

Ταυτόχρονα ζητά μεγαλύτερη αλληλεγγύη από την Ευρώπη με περισσότερες επενδύσεις και μεγαλύτερη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα. Θυμίζει ακόμη την δέσμευση του Γιούρογκρουπ ότι όταν η χώρα σημειώσει πρωτογενές πλεόνασμα, θα μειωθούν τα επιτόκια στα δάνεια.

Για τον υπουργό, το μέλλον της Ελλάδας θα εξαρτηθεί από αυτό της Ευρώπης. «Θα εξαρτηθεί από την αρχιτεκτονική της. Χρειαζόμαστε μία πιο ομοσπονδιακή Ευρώπη, μεγαλύτερη ενότητα, περισσότερη συνοχή. Τα προγράμματα οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία αποτελούν ένα παράδειγμα σημαντικών αλλαγών στην αρχιτεκτονική», σημειώνει.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σούπερ μάρκετ: Πώς ο καταναλωτής θα μπορεί να συγκρίνει τιμές σε προσφορές και εκπτώσεις

Οικονομία / Σούπερ μάρκετ: Πώς ο καταναλωτής θα μπορεί να συγκρίνει τιμές σε προσφορές και εκπτώσεις

Από τις αρχές Μαρτίου ξεκινά η εφαρμογή του νέου Κώδικα Δεοντολογίας για τις προσφορές και τις εκπτώσεις, με στόχο να εξαλειφθούν οριστικά οι παραπλανητικές πρακτικές
LIFO NEWSROOM
Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε το Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων

Οικονομία / Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε το Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων

Θα συγκεντρώνει, συστηματοποιεί και ενσωματώνει ψηφιακή πληροφορία που τηρείται από διαφορετικούς φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και αφορά συνολικά στα στοιχεία των ακινήτων της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων - Βήμα βήμα η διαδικασία

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων - Βήμα βήμα η διαδικασία

Ποιοι δικαιούνται voucher μέχρι και 600 ευρώ - Τι προβλέπεται για συνταξιούχους, τρίτεκνους και πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία και γονείς τέκνων με αναπηρία
LIFO NEWSROOM
Προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Οικονομία / Προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Η προκήρυξη όπως σημειώνει το ΥΠΕΝ έρχεται σε συνέχεια της αποδοχής της σχετικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για περιοχές της Πελοποννήσου από τις εταιρείες Chevron και HELLENiQ Energy
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια