Αποκαλύφθηκε το κωδωνοστάσιο της Νοτρ Νταμ στο Παρίσι

Αποκαλύφθηκε το κωδωνοστάσιο της Νοτρ Νταμ στο Παρίσι Facebook Twitter
Η Παναγία των Παρισίων με τον νέο περίβολο / Alma Studio.
0

Το ανακατασκευασμένο κωδωνοστάσιο του καθεδρικού ναού της Νοτρ Νταμ στο Παρίσι αποκαλύφθηκε, με σχέδιο πανομοιότυπο με αυτό που σχεδιάστηκε το 1859 από τον αρχιτέκτονα Eugène Viollet-le-Duc.

Οι σκαλωσιές έχουν αφαιρεθεί γύρω από το κωδωνοστάσιο που έχει ύψος 96 μέτρων, το οποίο είναι ένα από τα ορόσημα της πόλης και βρίσκεται σε φάση ανακατασκευής μετά την καταστροφική πυρκαγιά το 2019.

Για την αποκατάσταση της Νοτρ Νταμ ο Πρόεδρος Μακρόν έχει πει ότι «θα διασφαλίσει ότι το κτίριο θα ξαναχτιστεί "πανομοιότυπα" με αυτό που ήταν πριν από την πυρκαγιά του 2019».

Τo έργo αρχικά είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί εγκαίρως για να ανοίξει ξανά ο καθεδρικός ναός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, αλλά τώρα ανακοινώθηκε ότι θα ανοίξει ξανά τον Δεκέμβριο του 2024. Ωστόσο, στο κτίριο θα παραμείνουν σκαλωσιές καθώς οι εργασίες ανακαίνισης αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το 2028.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν φαίνεται ολόκληρο το κωδωνοστάσιο από τότε που ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αποκαλύφθηκε το κωδωνοστάσιο της Νοτρ Νταμ στο Παρίσι Facebook Twitter
Το κωδωνοστάσιο της Νοτρ Νταμ χωρίς σκαλωσιές / Alma Studio.

Είναι κατασκευασμένο από ξύλο και διαμορφώθηκε σύμφωνα με την μελέτη του 1859 από τον Viollet-le-Duc, η οποία αντικατέστησε την αρχική γοτθική μορφή του κτιρίου. Το ανακατασκευασμένο κωδωνοστάσιο ολοκληρώνεται με μια αναπαράσταση του σταυρού που υπήρχε αρχικά, καθώς και με έναν χρυσό κόκορα που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Philippe Villeneuve, που είναι ο υπεύθυνος των εργασιών ανακαίνισης. Ο αρχιτέκτονας δήλωσε ότι «τα "φτερά της φωτιάς" του κόκορα είναι μια υπενθύμιση ότι ο καθεδρικός ναός μπορεί να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του σαν Φοίνικας».

Η φωτιά που έπληξε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων το 2019 έγινε πρωτοσέλιδο διεθνώς, καθώς ένα μέρος στο εσωτερικό, η οροφή και το κωδωνοστάσιο καταστράφηκαν. Τελικά, αν και υπήρξαν πολλές αρχιτεκτονικές προτάσεις και εικασίες για το μέλλον του ναού έληξαν όταν ο Μακρόν επιβεβαίωσε ότι θα ξαναχτιζόταν με τον ίδιο τρόπο.

Στο πλαίσιο του έργου αποκατάστασης, το προαύλιο και ο περιβάλλοντας χώρος του καθεδρικού ναού της Νοτρ Νταμ αναδιαμορφώνονται και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν το 2027, με τον Βέλγο αρχιτέκτονα Bas Smets να αναβιώνει την πλατεία που βλέπει στον καθεδρικό ναό και να μετατρέπει έναν εγκαταλελειμμένο υπόγειο χώρο στάθμευσης κάτω από αυτό σε κέντρο επισκεπτών.

Με πληροφορίες από dezeen

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέχνη και διασκέδαση για τις γιορτές

Πολιτισμός / Τέχνη και διασκέδαση για τις γιορτές

Νέες ταινίες, πάρτι, κλασική μουσική, σημαντικές εικαστικές εκθέσεις και στολισμένα spots στην πόλη για τις εβδομάδες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Τούρκοι αρχαιολόγοι: Εντοπίσαμε το σημείο που έγινε η μάχη του Γρανικού του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Πολιτισμός / Τούρκοι αρχαιολόγοι: Εντοπίσαμε το σημείο που έγινε η μάχη του Γρανικού του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Για να προσδιορίσει τη διαδρομή που ακολούθησε ο Μέγας Αλέξανδρος για να φτάσει στο πεδίο της μάχης, η ομάδα των επιστημόνων μελέτησε προσεκτικά αρχαίες πηγές
LIFO NEWSROOM