Αθωώνει την Porsche για το δυστύχημα του Paul Walker το δικαστήριο του Λος Άντζελες

Αθωώνει την Porsche για το δυστύχημα του Paul Walker το δικαστήριο του Λος Άντζελες Facebook Twitter
EPA/WILL OLIVER
0

Ο ομοσπονδιακός δικαστής Philip S. Gutierrez που χειριζόταν την υπόθεση του τροχαίου που κόστισε τη ζωή στον ηθοποιό Paul Walker, αποφάνθηκε τη Δευτέρα ότι δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις στους ισχυρισμούς της Kristine Rodas που να αποδεικνύουν ότι η Porsche Carrera GT που οδηγούσε ο σύζυγός της δεν πληρούσε κάποιες από τις προδιαγραφές ασφαλείας.

«Η ενάγουσα δεν προσκόμισε καμία απόδειξη που να αποδεικνύει ότι ο θάνατος του Rodas προκλήθηκε από λάθος ή κακοτεχνία των εναγομένων», αναφέρει στην απόφασή του ο Gutierrez.

Ο Walker επέβαινε στην κόκκινη Carrera GT που οδηγούσε ο φίλος του Roger Rodas όταν το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε σε τρία δέντρα και τυλίχτηκε στις φλόγες σε δρόμο της Santa Clarita το Νοέμβριο του 2013.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν επηρεάζει τις άλλες δύο υποθέσεις εναντίον της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά της οποίας προσέφυγαν στη δικαιοσύνη η κόρη και ο πατέρας του Paul Walker.

Η Porsche έχει αρνηθεί οποιαδήποτε κακοτεχνία ή τεχνικό πρόβλημα στο σχεδιασμό, την κατασκευή ή την πώληση της Carrera GT.

Στο πόρισμα που συνέταξαν η Τροχαία και η Αστυνομία του Los Angeles αναφέρουν ότι αιτία του δυστυχήματος ήταν η υπερβολική ταχύτητα και όχι κάποιο μηχανικό πρόβλημα. Οι πραγματογνώμονες διαπίστωσαν ότι τη στιγμή της σύγκρουσης η Porsche του Rodas κινούνταν με 151 χιλιόμετρα την ώρα.

Στις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος συνέδραμαν και μηχανικοί της Porsche.

Και στις τρεις υποθέσεις οι μηνυτές υποστηρίζουν ότι το αυτοκίνητο πήγαινε με πολύ μικρότερη ταχύτητα πριν χάσει τον έλεγχο, και πιο συγκεκριμένα μεταξύ 101 και 114 χιλιομέτρων.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Ρόμπερτ Πάτινσον, Πανελλήνιον και September 5 από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Πάτινσον, Πανελλήνιον και September 5 από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα σάτιρα επιστημονικής φαντασίας του Μπονγκ Τζουν-Χο, το σφιχτοδεμένο δημοσιογραφικό θρίλερ «September 5» και ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ με αντικείμενο το ιστορικό σκακιστικό καφενείο των Αθηνών ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μια σημαντική έκθεση στο Παρίσι με τη συνδρομή του Μουσείου Μπενάκη

Πολιτισμός / Μια σημαντική έκθεση στο Παρίσι με τη συνδρομή του Μουσείου Μπενάκη

Η συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη με το Musée du Quai Branly στο Παρίσι φέρνει στο σήμερα το μεγάλο ερώτημα, που προέκυψε τη δεκαετία του 1930 και απασχόλησε τους σουρεαλιστές αλλά και την επιστημονική κοινότητα της εποχής, σχετικά με το τι θεωρούμε αντικείμενο τέχνης. 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ