Πριν από περίπου 3 χρόνια η YouTuber και vlogger, Em Ford σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε σε ένα βίντεο που έγινε viral, καθώς αποκάλυπτε όλα τα οδυνηρά σχόλια που λάμβανε μέσω των social media, ακριβώς επειδή ποτέ δεν έκρυψε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με την ακμή.
Τότε είχε ξεκινήσει μία τεράστια συζήτηση μέσω του hashtag #skinpositivity που η ίδια εγκαινίασε, εμψυχώνοντας πολλές κοπέλες με τα ίδια προβλήματα να μη κρύβονται και να ξεκινήσουν να αγαπούν τον εαυτό τους.
Τώρα η Ford επιστρέφει με το φιλμ "Redefine Pretty", τολμώντας να συνεχίσει αυτή τη δύσκολη κουβέντα για τα εκ γενετής σημάδια, τη βαριά μορφή ακμής και άλλες σοβαρές δερματικές παθήσεις, κάνοντας ξανά το πρώτο βήμα και δείχνοντας σε κοντινό πλάνο το πρόσωπό της, με όλες του τις ατέλειες.
«Το Επαναπροσδιορίζοντας το Όμορφο είναι για αληθινές γυναίκες, με αληθινές ιστορίες, ένα βίντεο που θέλει να ρίξει φως στην εξαιρετικά οδυνηρή πραγματικότητα τους και στις επιπτώσεις που έχει στην ψυχολογία τους το να νιώθουν σε καθημερινή βάση ότι κρίνονται και μετριούνται αποκλειστικά από την εξωτερική τους εμφάνιση», λέει η Ford και συνεχίζει: «Πέρα από αυτό, μένει ένα ερώτημα - ποιο θα ήταν το ιδανικό αντίπαλο δέος για να αντιμετωπίσει τα αρνητικά πρότυπα ομορφιάς και την επίδραση που έχουν σε νεαρές κοπέλες;».
Η δημιουργός του συγκεκριμένου βίντεο ακτιβιστικά πλέον αντιμετωπίζει το όλο ζήτημα και ακριβώς για λόγους αξιοπιστίας φρόντισε μαζί με έναν πανεπιστημιακό ερευνητή να αποκαλύψουν στο ευρύ κοινό ένα πραγματικά σοκαριστικό δεδομένο: τομογραφίες εγκεφάλων, όπου απεικονίζεται η εγκεφαλική δραστηριότητα γυναικών που αντικρίζουν εικόνες που δεν συμβαδίζουν με τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς.
Τι συμβαίνει εκεί; Απ' ό,τι προκύπτει και από τις απεικονίσεις, η εγκεφαλική δραστηριότητα θυμίζει αυτήν ανθρώπων που πάσχουν από σύνδρομο μετατραυματικού στρες ή κάποια άλλη διαταραχή άγχους... Όπως αναφέρουν και ξένα Μέσα, τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας δίνουν επιστημονικό υπόβαθρο στις εικασίες για το τι πραγματικά προκαλεί στην ανθρώπινη ψυχή η συνεχής προβολή μη ρεαλιστικών προτύπων ομορφιάς και ταυτόχρονα ο κοινωνικός αποκλεισμός γυναικών που δεν «ταιριάζουν» σ' αυτή την τέλεια εικόνα.
Με στοιχεία από το Dazed
σχόλια