«Διάγγελμα» Morrissey για τα σχόλια εναντίον του - Ισχυρίζεται ότι τον ανέκριναν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

«Διάγγελμα» Morrissey για τα σχόλια εναντίον του - Ισχυρίζεται ότι τον ανέκριναν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Ένα 8λεπτο βίντεο, με τίτλο «Η ομιλία του Morrissey για την "Κατάσταση του Έθνους"», δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο και σε αυτό ο γνωστός τραγουδιστής αναφέρεται στα σχόλια και τα δημοσιεύματα εναντίον του, ενώ ισχυρίζεται μεταξύ άλλων πως τον ανέκριναν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Όλα ξεκίνησαν με την επίμαχη συνέντευξη του Morrissey στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και τα σχόλια του για τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αλλά και το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ που ξεκίνησε με τις κατηγορίες εναντίον του παραγωγού ταινιών Χάρβεϊ Γουάινστιν. Στη συνέντευξη, ο τραγουδιστής υπερασπίζεται τον Γουάινστιν, καθώς και τον ηθοποιό Κέβιν Σπέισι σχετικά με το σκάνδαλο, ενώ χαρακτηρίζει «μάστιγα» τον Τραμπ και δηλώνει ότι θα τον σκότωνε για την ασφάλεια του ανθρώπινου είδους.

Αν και ο Morrissey μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης αρνήθηκε ότι έκανε τέτοιες δηλώσεις και υποστήριξε ότι γενικά παραποιήθηκαν τα λεγόμενά του, το γερμανικό περιοδικό τον «άδειασε» δημοσιεύοντας το ηχητικό της συνέντευξης.

Όταν ο τραγουδιστής ρωτήθηκε «εάν υπήρχε ένα κουμπί εδώ και αν το πατούσες θα πέθαινε ο Τραμπ, θα το έκανες;», απάντησε: «θα το έκανα για την ασφάλεια του ανθρώπινου είδους. Δεν σχετίζεται με την προσωπική μου άποψη για το πρόσωπό του, τη ζωή του ή την οικογένειά του, αλλά με τα συμφέροντα του ανθρώπινου είδους. Νομίζω ότι είναι μία φριχτή, φριχτή μάστιγα».


Τώρα, στο βίντεο - «διάγγελμά» του, ο Morrissey απαντά σε όσους τον επέκριναν και κάνει λόγο για πόλεμο εναντίον του. Πρώτα ωστόσο διαφημίζει το νέο του album και υποστηρίζει ότι η κακή επίδοσή του και η θέση του στα charts οφείλεται τα δημοσιεύματα εναντίον του.

 


Ακόμη, υποστηρίζει πως τον ανέκριναν μυστικοί πράκτορες στις ΗΠΑ, στη διάρκεια μιας πρόσφατης περιοδείας, ενώ λέει πως δεν γνωρίζει αν θα του επιτραπεί ξανά η είσοδος στη χώρα.


«Ως μια άλλη επίπτωση από τη συνέντευξη στο Der Spiegel, ανακρίθηκα από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίοι (πράκτορες) ήταν πολύ καλοί. Και καταλαβαίνω τη θέση τους. Οπότε αυτό πήγε πολύ καλά και με διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αλλά ήταν ένα άμεσο αποτέλεσμα του Der Spiegel, ότι ανακρίθηκα, το οποίο είναι πολύ, πολύ λυπηρό», αναφέρει.


«Οπότε, συγχαρητήρια Der Spiegel, πέτυχες ό,τι ήθελες να πετύχεις. Δεν γνωρίζω εάν θα μου επιτραπεί ξανά η είσοδος στις ΗΠΑ. Θα πρέπει να περιμένω και να δω αν θα μπορέσω να μπω ξανά στη χώρα», προσθέτει.


Σχετικά με τις άλλες δηλώσεις του που προκάλεσαν αντιδράσεις, ο Morrissey σημειώνει: «Ξαφνικά, συμφωνούσα με τη σεξουαλική παρενόχληση. Από ό,τι φαίνεται συμφωνούσα με την παιδεραστία, τον βιασμό, συμφωνούσα με οτιδήποτε θα έπειθε κάποιον στον πλανήτη να σταματήσει να με ακούει. Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια. Δεν συμφωνώ με κάτι τέτοιο. Μπορείτε να το ακούσετε στον τόνο της φωνής μου...».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα Όσκαρ δεν φτιάχτηκαν για εμάς»: Η Χάλι Μπέρι λέει στις μαύρες ηθοποιούς να σταματήσουν να «ποθούν» τα χρυσά αγαλματίδια

Πολιτισμός / «Το σύστημα δεν φτιάχτηκε για εμάς»: Η Χάλι Μπέρι λέει στις μαύρες ηθοποιούς να σταματήσουν να «ποθούν» τα Όσκαρ

Η μόνη μαύρη γυναίκα που έχει κερδίσει Όσκαρ 'Α γυναικείου ρόλου δήλωσε ότι η ιστορική νίκη της τελικά επρόκειτο για ανωμαλία και όχι αλλαγή κατεύθυνσης από την Ακαδημία
LIFO NEWSROOM
Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζουν: 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: Μια κατανυκτική εμπειρία στους δρόμους και στα τοπόσημα της Αθήνας

Σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει περισσότερες από 40 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις σε εκκλησίες, μουσεία, αρχαιολογικούς και συναυλιακούς χώρους, καλωσορίζοντας για πρώτη φορά στο πρόγραμμά του και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Πολιτισμός / Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Η έκθεση του Πράδο ήταν καταπέλτης: το έργο δεν είναι αυθεντικός Καραβάτζιο, αλλά δημιούργημα αγνώστου καλλιτέχνη με «μέτρια τεχνική αρτιότητα», εκτιμώντας την πραγματική αξία του σε μόλις 22.000 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Πολιτισμός / Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Η ηθοποιός τιμήθηκε με το βραβείο Stephen F. Kolzak, το οποίο απονέμεται σε «ανοιχτά queer μέλη της κοινότητας του θεάματος ή των MME για το έργο τους προς την εξάλειψη της ομοφοβίας»
LIFO NEWSROOM
Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τον κ. Μπαλάλ και όλους τους καλλιτέχνες που αισθάνθηκαν ότι δεν υποστηρίχθηκαν από την προηγούμενη δήλωσή μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Σύμφωνα με την εταιρεία «κατά τη διάρκεια των εργασιών ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, τηρώντας απόλυτα τα αρχιτεκτονικά σχέδια και τις μελέτες, όπως είχαν υποβληθεί και εγκριθεί»
LIFO NEWSROOM
Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Οι ηθοποιοί Μαρκ Ράφαλο και Πενέλοπε Κρουζ, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν συμπεριλαμβάνονται στα ονόματα που έχουν υπογράψει ανοιχτή επιστολή που καταδικάζει την έλλειψη δημόσιας υποστήριξης της Ακαδημίας προς τον Παλαιστίνιο κινηματογραφιστή
LIFO NEWSROOM
Αθωώθηκε η Dua Lipa για το «Levitating» – Το δικαστήριο απέρριψε αγωγή για λογοκλοπή

Πολιτισμός / Αθωώθηκε η Dua Lipa για το «Levitating» – Το δικαστήριο απέρριψε αγωγή για λογοκλοπή

Ο δικαστής είχε αποφανθεί τότε πως δεν υπήρχε καμία ένδειξη πως η Lipa ή οι συνδημιουργοί της είχαν ποτέ «πρόσβαση» στο τραγούδι του συγκροτήματος – βασικό προαπαιτούμενο για τη στοιχειοθέτηση περί λογοκλοπής
LIFO NEWSROOM