Επιχορήγηση 930.000€ στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος για τρία έτη (2021-2023)

Επιχορήγηση 930.000€ στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος για τρία έτη (2021-2023) Facebook Twitter
0

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει την ανανέωση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος για τα επόμενα τρία έτη (2021-2023) καθώς και την ένταξη σε αυτό, δύο ακόμη φορέων, του Θεσσαλικού Θεάτρου και του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης. 

Η οικονομική ενίσχυση του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος ορίζεται για την τριετία στο συνολικό ποσό των  €930.000, ήτοι €310.000 κατ’  έτος, και  κατανέμεται στους φορείς του Δικτύου ως εξής:

Εθνικό θέατρο 90.000€ (30.000€ κατ’ έτος), Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος 120.000€ (40.000€ κατ’ έτος), Λύκειο Επιδαύρου 300.000€ (100.000€ κατ’ έτος), Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος Ελευσίνας 90.000€ (30.000€ κατ’ έτος), ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων 60.000€ (20.000€ κατ’ έτος), ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας (για το «Φεστιβάλ Φιλίππων») 90.000€ (30.000€ κατ’ έτος), Θεσσαλικό Θέατρο 90.000€ (30.000€ κατ’ έτος), Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Μεσσήνης  90.000€ (30.000€ κατ’ έτος).

Το Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος αποτελεί ένα πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΠΟΑ με φορείς όπως το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Λύκειο Επιδαύρου, το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος της Ελευσίνας, καθώς και τα ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και  Καβάλας. Απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους στο θέατρο μέσω των συμμετεχόντων σχημάτων, τα οποία πραγματοποιούν εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα σε χώρους συνδεδεμένους με το αρχαίο δράμα.

Από φέτος στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος θα ενταχθούν:

Το Θεσσαλικό Θέατρο, το οποίο σχεδιάζει τη φιλοξενία επιλεγμένων πειραματικών παραστάσεων Αρχαίου Δράματος στα αρχαία θέατρα της Λάρισας, υπό τον τίτλο «Ancient Drama -Landscapes -traumas», με παράλληλη υποστήριξη σεμιναρίων και εκπαιδευτικών εργαστηρίων.

Το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, το οποίο πραγματοποιείται από το δήμο Μεσσήνης από το 2012. Στο Φεστιβάλ παρουσιάζονται έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας από μαθητές σχολείων και σπουδαστές θεατρικών ομάδων πανεπιστημίων, κολεγίων και ινστιτούτων από την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, την Αγγλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κίνα και αλλού. Φέτος, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί το 9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με Μαρμαρινό, Κουρεντζή, Ράσσε, Mouawad και Ζυλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Πολιτισμός / Μαρμαρινός, Κουρεντζής, Ράσε, Mouawad και Ζιλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Καλλιτέχνες με ιστορικό ίχνος στην Επίδαυρο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους δίπλα σε ξένους και άλλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ στις 19 Ιουλίου θα ακούσουμε την ορχήστρα Utopia υπό τη διεύθυνση του Θ. Κουρεντζή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πρόκειται για τον μπρούτζινο αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σαν αυτόν που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, στο κέντρο της Αθήνας
LIFO NEWSROOM
Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Τελευταία Πνοή» του Κώστα Γαβρά, το φαντασματικό «Presence» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το «Monkey» του Οζ Πέρκινς είναι μερικές από τις επιλογές του προγράμματος αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Ο Μπρέιντι Κόρμπετ αποκάλυψε ότι δεν έβγαλε κανένα κέρδος από τις τελευταίες δύο ταινίες του - «Μόλις σκηνοθέτησα τρεις διαφημίσεις στην Πορτογαλία και είναι η πρώτη φορά που έβγαλα χρήματα εδώ και χρόνια»
LIFO NEWSROOM
Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Πολιτισμός / Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Τον Ιούλιο του 2022 ένα παιδί με όνειρο να γίνει επαγγελματίας χορευτής ballroom τραυματίζεται από βόμβα στην Ουκρανία σε ηλικία επτά ετών και η ιστορία του γίνεται
LIFO NEWSROOM
Η Leica γιορτάζει τα 100 της με μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο εμβληματικoύς φωτογράφους της

Πολιτισμός / Η Leica γιορτάζει τα 100 της με μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο εμβληματικoύς φωτογράφους της

Η έκθεση-ορόσημο με τα αξιοσέβαστα στον κόσμο της φωτογραφίας ονόματα των Joel Meyerowitz και Barbara Davidson προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να βιώσει τη δύναμη της φωτογραφίας στην πιο εντυπωσιακή της μορφή.
LIFO NEWSROOM