Επιχορήγηση 930.000€ στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος για τρία έτη (2021-2023)

Επιχορήγηση 930.000€ στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος για τρία έτη (2021-2023) Facebook Twitter
0

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει την ανανέωση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος για τα επόμενα τρία έτη (2021-2023) καθώς και την ένταξη σε αυτό, δύο ακόμη φορέων, του Θεσσαλικού Θεάτρου και του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης. 

Η οικονομική ενίσχυση του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος ορίζεται για την τριετία στο συνολικό ποσό των  €930.000, ήτοι €310.000 κατ’  έτος, και  κατανέμεται στους φορείς του Δικτύου ως εξής:

Εθνικό θέατρο 90.000€ (30.000€ κατ’ έτος), Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος 120.000€ (40.000€ κατ’ έτος), Λύκειο Επιδαύρου 300.000€ (100.000€ κατ’ έτος), Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος Ελευσίνας 90.000€ (30.000€ κατ’ έτος), ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων 60.000€ (20.000€ κατ’ έτος), ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας (για το «Φεστιβάλ Φιλίππων») 90.000€ (30.000€ κατ’ έτος), Θεσσαλικό Θέατρο 90.000€ (30.000€ κατ’ έτος), Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Μεσσήνης  90.000€ (30.000€ κατ’ έτος).

Το Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος αποτελεί ένα πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΠΟΑ με φορείς όπως το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Λύκειο Επιδαύρου, το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος της Ελευσίνας, καθώς και τα ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και  Καβάλας. Απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους στο θέατρο μέσω των συμμετεχόντων σχημάτων, τα οποία πραγματοποιούν εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα σε χώρους συνδεδεμένους με το αρχαίο δράμα.

Από φέτος στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος θα ενταχθούν:

Το Θεσσαλικό Θέατρο, το οποίο σχεδιάζει τη φιλοξενία επιλεγμένων πειραματικών παραστάσεων Αρχαίου Δράματος στα αρχαία θέατρα της Λάρισας, υπό τον τίτλο «Ancient Drama -Landscapes -traumas», με παράλληλη υποστήριξη σεμιναρίων και εκπαιδευτικών εργαστηρίων.

Το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, το οποίο πραγματοποιείται από το δήμο Μεσσήνης από το 2012. Στο Φεστιβάλ παρουσιάζονται έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας από μαθητές σχολείων και σπουδαστές θεατρικών ομάδων πανεπιστημίων, κολεγίων και ινστιτούτων από την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, την Αγγλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κίνα και αλλού. Φέτος, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί το 9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Επαναπατρίστηκε από τη Χιλή πολύτιμο θραύσμα από αρχαϊκό ναό της Ακρόπολης

Πολιτισμός / Επαναπατρίστηκε από τη Χιλή πολύτιμο θραύσμα από αρχαϊκό ναό της Ακρόπολης

Το μαρμάρινο θραύσμα βρισκόταν στην κατοχή Χιλιανού πολίτη και σύμφωνα με τον ίδιο, η  οικογένειά του το κατείχε από τη δεκαετία του 1930, με την πληροφορία ότι προέρχεται από την Ακρόπολη
LIFO NEWSROOM
Έιμι Σέραλντ: Η διάσημη ζωγράφος καταγγέλλει λογοκρισία και ακυρώνει μεγάλη έκθεση στο Smithsonian

Πολιτισμός / Έιμι Σέραλντ: Η διάσημη ζωγράφος καταγγέλλει λογοκρισία και ακυρώνει μεγάλη έκθεση στο Smithsonian

Η Αφροαμερικανή εικαστικός επικαλείται λογοκρισία σχετικά με έναν από τους πίνακές της, εμπνευσμένο από τρανς καλλιτέχνιδα - «Σε μια εποχή που τα τρανς άτομα δέχονται επιθέσεις, φιμώνονται και κινδυνεύουν στις ΗΠΑ, η σιωπή δεν είναι επιλογή»
LIFO NEWSROOM