Eurovision 2024: Ξεσήκωσε και δίχασε η Ιρλανδία- Η πεντάλφα και η «θυσία» στον σατανά για τη νίκη

Eurovision 2024: Ξεσήκωσε και δίχασε η Ιρλανδία- Το πεντάλφα και η «θυσία» στον σατανά για τη νίκη Facebook Twitter
Η εμφάνιση της Ιρλανδίας στη Eurovision 2024
0

Η Ιρλανδία εμφανίστηκε τέταρτη στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2024, ξεσήκωσε και δίχασε το κοινό με τις σατανιστικές αναφορές και τη «θυσία» στην πεντάλφα. Στο Μάλμε υπήρξε ενθουσιασμός, αλλά στο Twitter επικριτικά σχόλια. 

Πρόκειται για ένα κομμάτι που τραβάει την προσοχή και το οποίο έχει ήδη αγκαλιαστεί από την ευρεία οικογένεια της Eurovision, καθώς σπάει τα στερεότυπα του φύλου, εναλλάσσοντας πολλά μουσικά είδη. 

Το τραγούδι λέγεται «Doomsday Blue» και το ερμηνεύει το non binary άτομο Bambie Thug. Οι στίχοι και η μουσική είναι του ίδιου και της Olivia Cassy Brooking, του Sam Matlock και του Tyler Ryder. Θεωρείται ωδή στην queer κοινότητα μιας και προσπαθεί να στείλει το μήνυμα της απελευθέρωσης από τα δεσμά και τους φόβους μας. Στο φινάλε απέσπασε ενθουσιώδη χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους. Στις στοιχηματικές πάντως, το δείχνουν σε υψηλότερη θέση από ό,τι νωρίτερα το απόγευμα. 

Το Bambie Thug βρίσκεται μέσα σε έναν κύκλο από κεριά, φορώντας ένα μαύρο φόρεμα με κέρατα στους ώμους, ενώ τα μαλλιά του έχουν μετατραπεί και αυτά σε κέρατα. Η θυσία στην πεντάλφα γίνεται για να κερδίσει η Ιρλανδία τη Eurovision. 

Το Doomsday Blue είναι επίσης ένας «κρυφός Βαλεντίνος» για τον  Χάρι Πότερ, σύμφωνα με τους Irish Times. Η πρώτη μελωδία παραπέμπει στο «Avada Kedarva» - μια απαγορευμένη κατάρα στην παράδοση του Πότερ  που «σκοτώνει το θύμα ακαριαία και ανώδυνα». 

Μετά το τέλος του perfomance, οι σχολιαστές της ΕΡΤ, Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα δεν μπόρεσαν να μην αστειευτούν καλώντας επειγόντως για ένα τρισάγιο.

 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν και δεύτερο τάφο του Τούθμωσι Β'

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν και δεύτερο τάφο του Φαραώ Τούθμωσι Β'

Το εύρημα έρχεται λίγες μέρες αφότου ο δρ Πίερς Λίτερλαντ ανακοίνωσε την ανακάλυψη του πρώτου τάφου ενός Φαραώ μετά την αποκάλυψη αυτού του Τουταγχαμών πριν από έναν αιώνα
LIFO NEWSROOM
Με Μαρμαρινό, Κουρεντζή, Ράσσε, Mouawad και Ζυλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Πολιτισμός / Μαρμαρινός, Κουρεντζής, Ράσε, Mouawad και Ζιλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Καλλιτέχνες με ιστορικό ίχνος στην Επίδαυρο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους δίπλα σε ξένους και άλλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ στις 19 Ιουλίου θα ακούσουμε την ορχήστρα Utopia υπό τη διεύθυνση του Θ. Κουρεντζή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πρόκειται για τον μπρούτζινο αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σαν αυτόν που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, στο κέντρο της Αθήνας
LIFO NEWSROOM
Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Τελευταία Πνοή» του Κώστα Γαβρά, το φαντασματικό «Presence» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το «Monkey» του Οζ Πέρκινς είναι μερικές από τις επιλογές του προγράμματος αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Ο Μπρέιντι Κόρμπετ αποκάλυψε ότι δεν έβγαλε κανένα κέρδος από τις τελευταίες δύο ταινίες του - «Μόλις σκηνοθέτησα τρεις διαφημίσεις στην Πορτογαλία και είναι η πρώτη φορά που έβγαλα χρήματα εδώ και χρόνια»
LIFO NEWSROOM
Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Πολιτισμός / Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Τον Ιούλιο του 2022 ένα παιδί με όνειρο να γίνει επαγγελματίας χορευτής ballroom τραυματίζεται από βόμβα στην Ουκρανία σε ηλικία επτά ετών και η ιστορία του γίνεται
LIFO NEWSROOM