Ο αμερικανός ράπερ Everlast, έξαλλος με τον Ντόναλντ Τραμπ, απαγόρευσε στο φαβορί των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου να χρησιμοποιεί την παγκόσμια επιτυχία του "Jump around" κατά τη διάρκεια των προεκλογικών του συγκεντρώσεων.
Σε σειρά καυστικών μηνυμάτων που ανήρτησε στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, ο ράπερ, οργισμένος, ανακοίνωσε ότι οι δικηγόροι του γνωστοποίησαν στον αμερικανό δισεκατομμυριούχο πως δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την επιτυχία του 1992 του πρώην συγκροτήματος του ράπερ, του House of Pain.
"Θα ήθελα να μπορώ να αναμετρηθώ μαζί σας και να σας βγάλω αυτό το τσουλούφι από το κρανίο", γράφει στο Instagram ο Εβερλαστ, σε ένα από τα βίαια μηνύματά του, χαρακτηρίζοντας τον Τραμπ "αδαή" και "ρατσιστή".
Ο 46χρονος καλλιτέχνης, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι 'Ερικ Φράνσις Σρόντι, επίσης επέκρινε τους υποστηρικτές του Τραμπ μέσω του Twitter, που είναι το αγαπημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του ρεπουμπλικανού υποψηφίου.
Hey @realDonaldTrump stop using my song jump around at your rallies you piece of shit. Cease and desist is coming you scumbag.
— Mr. Whitefolks (@OGEverlast) 5 Απριλίου 2016
Hey @realDonaldTrump I'll smack the fucking combover off of your disgusting moronic scalp you P.OS. #fuckdonaldtrump
— Mr. Whitefolks (@OGEverlast) 5 Απριλίου 2016
All @realDonaldTrump supporters talking shit I'm honored to have pissed you off. Keep supporting your racist lying dipshit of a candidate.
— Mr. Whitefolks (@OGEverlast) 5 Απριλίου 2016
Aww I pissed off all the racists. ???????
— Mr. Whitefolks (@OGEverlast) 5 Απριλίου 2016
Μετά τον Νιλ Γιανγκ, το αμερικανικό ροκ συγκρότημα R.E.M και τη βρετανίδα τραγουδίστρια Αντέλ, ο Εβερλαστ είναι ο τελευταίος καλλιτέχνης που εκδηλώνει την οργή του κατά του Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε τους μεξικανούς μετανάστες βιαστές και ζήτησε να απαγορευτεί η είσοδος στις ΗΠΑ σε όλους τους μουσουλμάνους.
Ο Εverlast, που έχει ασπαστεί το Ισλάμ, ήταν ιθύνων νους του House of Pain, το οποίο συνδέθηκε με την αμερικανο-ιρλανδική κουλτούρα μετά τη μετάδοση βίντεο του τραγουδιού του "Jump Around" την ημέρα της παρέλασης του Αγίου Πατρικίου στη Νέα Υόρκη.