H Εurovision απόψε με live σχολιασμό στο LIFO.gr

H Εurovision απόψε με live σχολιασμό στο LIFO.gr Facebook Twitter
NikkieTutorials
0

Θα το πω και φέτος: η Maria Kozakou και ο Giorgos Kapoutzidis είναι ο,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να έχουμε στην παρουσίαση της Γιουροβίζιον. Unapologetically queer ύφος, με τον τρόπο που δίδαξαν ο Γκράχαμ Νόρτον και οι Σουηδοί, ιδανική ισορροπία σοβαρότητας και ελαφράδας, πολύ μελετημένα κείμενα που όμως ακούγονται αυθόρμητα, αυτοσαρκασμός, εκπληκτική μεταξύ τους χημεία.

Μερικά παραδείγματα που συγκράτησα από τους ημιτελικούς: Στην πρώτη παρουσίαση της υπερδιάσημης YouTube θεότητας NikkieTutorials, φετινής συμπαρουσιάστριας του διαγωνισμού, ο Γιώργος αναφέρθηκε (με ολόσωστη ορολογία, προφανώς) στην τρανς ταυτότητά της, ανάμεσα στις λοιπές πληροφορίες. Στον δεύτερο ημιτελικό δεν χρειάστηκε να το επαναλάβει. Στις Σέρβες έδωσε ρέστα, με τα μαλλιά και τις τρέσες, όπως και στη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν, όπου μας έβαλαν να μαντέψουμε ποιος από τους δύο, αυτός ή η Μαρία, αγαπά το κομμάτι και ποιος το μισεί. Στη διάρκεια της online ψηφοφορίας τού ξέφυγε το κλισέ ότι «ακόμα και μια ψήφος μπορεί να είναι καθοριστική για το αποτέλεσμα» και η Μαρία του απάντησε «αλήθεια, τα πιστεύεις αυτά;»

Υπέροχοι, κάθε χρόνο και καλύτεροι, ένας από τους βασικότερους λόγους, κατ’εμέ, για να δει κανείς τον διαγωνισμό. Περιμένουμε έναν ωραίο τελικό απόψε.

Στο δια ταύτα, η δική μου πεντάδα (χωρίς αξιολογική σειρά), φέτος που είναι η χρόνια που δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ σχεδόν καθόλου, περιλαμβάνει πάνω-κάτω:

1. Την πραγματικά σύγχρονη πρόταση της Ισλανδίας

2. Το βουκολικό τέκνο της Ουκρανίας

3. Τον ευαίσθητο μπούλη της Ελβετίας

4. Το bubblegum ποπ της Έλενας Τσαγκρινού για την Κύπρο

5. Τον fem δυναμισμό της Μάλτας

Ειδική μνεία στο απόλυτο φετινό μπουρναζοτράγουδο του Αζερμπαϊτζάν.

Αναμένω για την wannabe Εντίτ Πιάφ της Γαλλίας και για το φαβορί, όπως λένε τα στοιχήματα, Ιταλία, έναν ενδιαφέροντα ροκ συνδυασμό και μόνο ως άκουσμα στην ιταλική γλώσσα.

Ραντεβού στο καθιερωμένο live του LIFO.gr

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ne Zha 2»: Κινεζικό blockbuster σπάει κάθε ρεκόρ και είναι έτοιμο να κατακτήσει τη Δύση

Πολιτισμός / «Ne Zha 2»: Κινεζικό blockbuster σπάει κάθε ρεκόρ και είναι έτοιμο να κατακτήσει τη Δύση

Το «Ne Zha 2» συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία από την κινεζική μυθολογία με μοντέρνα αφήγηση και προηγμένα εφέ, προσεγγίζοντας τόσο το οικογενειακό κοινό όσο και τη νέα γενιά θεατών
LIFO NEWSROOM
Η Τίλντα Σουίντον κατήγγειλε τους «εγκληματίες πολέμου» και τις «κρατικές μαζικές δολοφονίες» από την Μπερλινάλε

Πολιτισμός / Τίλντα Σουίντον: «Οι άπληστες κυβερνήσεις συνεργάζονται με τους καταστροφείς του πλανήτη και τους εγκληματίες πολέμου»

Η ηθοποιός που τιμήθηκε με την Χρυσή Άρκτο στην Μπερλινάλε για το σύνολο της προσφοράς της στον κινηματογράφο χρησιμοποίησε την ομιλία της για να κατακρίνει τις παγκόσμιες ηγεσίες
LIFO NEWSROOM
Τρία σπάνια έργα του Πολ Ντελβό βγαίνουν σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσουν τιμές-ρεκόρ

Πολιτισμός / Τρία σπάνια έργα του Πολ Ντελβό βγαίνουν σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσουν τιμές-ρεκόρ

Ο σουρεαλισμός παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των συλλεκτών εξαιτίας του διαρκούς ενδιαφέροντος για το πιο σημαντικό καλλιτεχνικό κίνημα του 20ού αιώνα.
LIFO NEWSROOM
Λίνα Μενδώνη: Η έκθεση «Οι Πρίγκιπες της Πύλου», αποκαλύπτει πτυχές του Μυκηναϊκού Πολιτισμού

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Πρίγκιπες της Πύλου» αποκαλύπτει πτυχές του Μυκηναϊκού Πολιτισμού

Πραγματοποιούνται σημαντικά έργα στην περιοχή της Μεσσηνίας, όπως η ανάδειξη του Παλατιού του Νέστορα, των Θολωτών Τάφων, αλλά και η αποκατάσταση και επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου
LIFO NEWSROOM
Η ΔΕΗ φωτίζει τα άγνωστα χρόνια της Μαρίας Κάλλας

Πολιτισμός / Η ΔΕΗ «φωτίζει» τα άγνωστα χρόνια της Μαρίας Κάλλας

Το 2023, η ΔΕΗ, ως περήφανος χορηγός του Έτους Κάλλας, στήριξε σημαντικές δράσεις και παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας σοπράνο.
LIFO NEWSROOM
Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη δώρισε 6.099 αρχαία αντικείμενα

Πολιτισμός / Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη δώρισε 6.099 αρχαία αντικείμενα στο Δημόσιο

Στο Φετιχιέ Τζαμί πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράδοση 179 κινητών μνημείων στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η απόδοση της συλλογής σε άλλες εφορείες αρχαιοτήτων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
I’m Still Here

Πολιτισμός / Βάλτερ Σάλες, Κάπτεν Αμέρικα και Κάλλας από αύριο στις αίθουσες

Το συγκινητικό «I’m Still Here», το νέο «επεισόδιο» του MCU, η επόμενη καταχώριση στο ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς και ένα ντοκιμαντέρ για τη Μαρία Κάλλας είναι μερικές από τις ταινίες που προστίθενται στο (γεμάτο και γενναιόδωρο) πρόγραμμα των κινηματογράφων αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ