H Κιμ Καρντάσιαν δεν κάνει πίσω και εξοργίζει ακόμη περισσότερο - Η διαμάχη για τα εσώρουχα Kimono

H Κιμ Καρντάσιαν δεν κάνει πίσω και εξοργίζει ακόμη περισσότερο - Η διαμάχη για τα εσώρουχα Kimono Facebook Twitter
0

Η κυκλοφορία των εσωρούχων Kimono έχει προκαλέσει πλέον μαζικές αντιδράσεις κατά της Κιμ Καρντάσιαν, η οποία με δήλωσή της στην εφημερίδα New York Times, υπερασπίζεται την επιλογή της.

Την περασμένη εβδομάδα, οι φανς της Καρντάσιαν χάρηκαν με την ανακοίνωση πως κυκλοφορεί νέα σειρά εσωρούχων. Την ίδια όμως ώρα, όλη η Ιαπωνία είχε αρχίσει με μηνύματα στα social media να εξαπολύει πυρά κατά της σταρ. Η Καρντάσιαν ανακοίνωσε πως τα εσώρουχα θα ονομάζονται Kimono, όπως οι παραδοσιακές ενδυμασίες των γυναικών στην Ιαπωνία.

Τα σχόλια έκαναν λόγο για ασέβεια και ζητούσαν από την Κιμ Καρντάσιαν να αλλάξει την ονομασία. «Αυτά τα εσώρουχα δεν θυμίζουν καν κιμονό- απλώς διάλεξε μια λέξη που έχει μέσα το "Κιμ". Δεν έδειξε κανέναν σεβασμό στο τι πραγματικά σημαίνει αυτό το ένδυμα για την κουλτούρα μας», αναφέρει ενδεικτικά ένα από αυτά. Καθώς η είδηση συνοδεύτηκε με περισσότερες πληροφορίες που ανέφεραν πως η Καρντάσιαν είχε προσχωρήσει σε διαδικασίες εμπορικής κατοχύρωσης της ονομασίας, η οργή μεγάλωσε και ξεκίνησε καμπάνια εναντίον των εσωρούχων Κimono.

Θέση για το θέμα πήραν χθες και πιο επίσημοι φορείς της Ιαπωνίας ενώ υπήρξε και πολιτική παρέμβαση. Ο Daisuke Kadokawa, δήμαρχος του Κιότο, με ανοιχτή επιστολή ζητά από την Κιμ Καρντάσιαν να αποσύρει την ονομασία και την καλεί στη χώρα να γνωρίσει από κοντά την παράδοση των ενδυμασιών με την ονομασία Κιμόνο.

Ωστόσο η Κιμ Καρντάσιαν φαίνεται ανυποχώρητη και δίνει τη δική της εξήγηση, με την απάντησή της να μην κατευνάζει για την ώρα τις αντιδράσεις. Στη δήλωσή της στους ΝΥΤ, αναφέρει πως σκοπός της δεν είναι να υποβιβάσει την ιαπωνική κουλτούρα και πως επίσης δεν θέλει να περιορίσει την ονομασία με την εμπορική χρήση, εξηγώντας πως ήταν μια διαδικασία γραφειοκρατίας. «Δεν έχω σκοπό να σχεδιάσω ενδυμασίες που θα μοιάζουν με οιονδήποτε τρόπο ή να υποβιβάσουν το παραδοσιακό ένδυμα»., αναφέρει.

«Καταλαβαίνω και σέβομαι τη σημασία του κιμόνο στην ιαπωνική κουλτούρα», δήλωσε και λέει πως επειδή τα εσώρουχά της θα είναι σχεδιασμένα με μεγάλη λεπτομέρεια και προσεγμένη αισθητική, εμπνεύστηκε από την ενδυμασία της Ιαπωνίας.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις ξεχωριστές queer ταινίες στο 13ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου

Πολιτισμός / Τρεις ξεχωριστές queer ταινίες στο 13ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου

Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, που θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 18 Δεκεμβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, περιλαμβάνει τρεις ταινίες από διαφορετικές χώρες που εξερευνούν queer θεματικές.
LIFO NEWSROOM
Το «γυναικείο ιδεώδες»: Πώς ένα γυμνό του Ραφαήλ αποκαλύπτει τον ρόλο της γυναίκας στην Αναγέννηση

Πολιτισμός / Γιατί στην Αναγέννηση ζωγράφιζαν κυρίως το γυμνό ανδρικό σώμα και πώς ο Ραφαήλ άλλαξε τα πάντα

Μία νέα έκθεση, με έργα του Ραφαήλ και του Λεονάρντο Ντα Βίντσι μεταξύ άλλων, εξερευνά τις ιδέες της Αναγέννησης για το γυμνό σώμα, τη σεμνότητα, την ντροπή, αλλά και τα κοινωνικά πρότυπα για τα δύο φύλα
LIFO NEWSROOM
ΛΕΞ: Έβγαλε το νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Πολιτισμός / ΛΕΞ: Έβγαλε νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Τα χρόνια έχουν περάσει, οι καιροί έχουν αλλάξει και ο καλλιτέχνης της ραπ σκηνής με τα γεμάτα γήπεδα «σα να παίρνουμε πρωτάθλημα» φροντίζει να εξελίσσεται και να μην μένει στα παλιά
LIFO NEWSROOM
Μικρά Ασία: Αποκρυπτογραφήθηκε αρχαία φρυγική επιγραφή - Τα ελληνικά γράμματα και το «μήνυμά» της

Πολιτισμός / Μικρά Ασία: Αποκρυπτογραφήθηκε αρχαία φρυγική επιγραφή - Τα ελληνικά γράμματα και το «μήνυμά» της

Το μνημείο Ασλάν Καγιά (Βράχος του Λέοντος), ένα μνημείο 2.600 ετών που παρουσιάζει μορφές σφίγγας και μια εικόνα θηλυκής θεότητας που πλαισιώνεται από λιοντάρια
LIFO NEWSROOM
Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

«Οι επισκέπτες θα κατανοήσουν καλύτερα γιατί ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι μόνο η κοιτίδα του Δυτικού Πολιτισμού, αλλά έχει τεράστιο αποτύπωμα και στην Ασία» τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα
LIFO NEWSROOM