Η Shakira αφιέρωσε το Grammy που κέρδισε στους «μετανάστες αδελφούς και αδελφές της»

Η Shakira αφιέρωσε το Grammy που κέρδισε στους «μετανάστες αδελφούς και αδελφές της» Facebook Twitter
Shakira/ Φωτ.: EPA
0

Η Shakira κατέκτησε το τέταρτο βραβείο Grammy της καριέρας της, κερδίζοντας στην κατηγορία Καλύτερο Άλμπουμ Latin Pop για τον δίσκο της «Las Mujeres Ya No Lloran». Κατά τη διάρκεια της τελετής, η Κολομβιανή σούπερ σταρ ανέβηκε στη σκηνή και ερμήνευσε δύο μεγάλες επιτυχίες της: το εμβληματικό «Ojos Así» του 1998 και το πολυσυζητημένο «Shakira: Bzrp Music Sessions, Vol. 53» από το 2023, σε συνεργασία με τον Αργεντινό παραγωγό Bizarrap.

Στην απονομή, η Shakira εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή για να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ των μεταναστών, στον απόηχο των σκληρών πολιτικών που έχουν επιβληθεί στις ΗΠΑ. «Αφιερώνω αυτή τη νίκη σε όλους τους μετανάστες αδελφούς και αδελφές μου σε αυτή τη χώρα», δήλωσε από τη σκηνή, προκαλώντας θερμό χειροκρότημα.
«Σας αγαπούν, αξίζετε και θα παλεύω πάντα μαζί σας», πρόσθεσε, απευθυνόμενη ιδιαίτερα στις γυναίκες που εργάζονται σκληρά για να στηρίξουν τις οικογένειές τους. «Εσείς είστε οι αληθινές λύκαινες», τόνισε, κάνοντας αναφορά στο συμβολικό τραγούδι της «Loba».

Η Shakira αφιέρωσε το Grammy που κέρδισε στους «μετανάστες αδελφούς και αδελφές της» Facebook Twitter
Shakira/ Φωτ.: EPA

Τα λόγια της Shakira έρχονται σε μια περίοδο έντονης πολιτικής αναταραχής στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είχε εφαρμόσει αυστηρά μέτρα κατά των μεταναστών χωρίς έγγραφα, περιλαμβάνοντας μαζικές απελάσεις και εντατικοποίηση των ελέγχων από την Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE).

Μόνο στις 26 Ιανουαρίου, η υπηρεσία ανακοίνωσε ρεκόρ συλλήψεων 956 ατόμων, ενισχύοντας το κλίμα ανασφάλειας για εκατομμύρια μετανάστες που διαμένουν στις ΗΠΑ.

Η Shakira, η οποία έχει αναδειχθεί σε μία από τις πιο δραστήριες προσωπικότητες της λατινοαμερικανικής κοινότητας, δεν δίστασε να τοποθετηθεί δημόσια, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των μεταναστών και στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εγκατάσταση με οικολογικές ανησυχίες στο Turbine Hall της Tate Modern

Πολιτισμός / Γιατί μας αφορά η τέχνη των Σαάμι;

Η νέα εγκατάσταση της Máret Ánne Sara –μια καλλιτέχνιδα που κατάγεται από τους αυτόχθονες Σαάμι που ζουν στο βόρειο άκρο της Σκανδιναβικής Χερσονήσου– αντανακλά το αυξημένο ενδιαφέρον για την τέχνη των αυτόχθονων πληθυσμών.
LIFO NEWSROOM
gillian anderson

Πολιτισμός / Η Τζίλιαν Άντερσον θέλει να μάθει όλες τις ερωτικές μας φαντασιώσεις

Η διάσημη ηθοποιός και η Bloomsbury, μετά την παγκόσμια επιτυχία του best-seller «Want» , ανακοινώνουν την επόμενη συνεργασία τους και καλούν γυναίκες απ' όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις φαντασιώσεις τους.
THE LIFO TEAM