«Joker: Folie à Deux»: Αναμένεται να χάσει έως 200 εκατ. δολάρια από τις εισπράξεις

«Joker: Folie à Deux»: Αναμένεται να χάσει έως 200 ελατ. δολάρια από τις εισπράξεις Facebook Twitter
Joker/ Φωτ.: Warner Bros
0

Το «Joker: Folie à Deux», το πολυαναμενόμενο sequel της επιτυχημένης ταινίας «Joker» του 2019, που είχε συγκεντρώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως, καταγράφει απογοητευτικά αποτελέσματα στο box office. 

Μετά από δύο εβδομάδες προβολής, η μουσική αυτή προσέγγιση στην ιστορία του διαβόητου αντιπάλου του Batman έχει αποφέρει μόλις 51,5 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και 165 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ενώ το αρχικό «Joker» είχε συγκεντρώσει 96,2 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και 248,4 εκατομμύρια δολάρια διεθνώς σε μόλις τρεις ημέρες.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ταινία θα σταματήσει στα 65 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και 210-215 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, πολύ μακριά από το ποσό των 450 εκατομμυρίων δολαρίων που απαιτούνται για να καλυφθούν τα κόστη παραγωγής και διανομής. Το «Folie à Deux» είχε προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ξοδεύτηκαν ακόμη 100 εκατομμύρια για τη διαφήμιση και τη διανομή.

Η ταινία έχει λάβει χαμηλή βαθμολογία από το κοινό και τους κριτικούς, με μόλις 33% «σάπια» στο Rotten Tomatoes και βαθμολογία «D» στο CinemaScore, γεγονός που την τοποθετεί ως μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες του 2023. Οι προβλέψεις μιλούν για απώλειες από 150 έως 200 εκατομμύρια δολάρια.

Η Warner Bros. υπερασπίστηκε την ταινία, τονίζοντας ότι συνεχίζει να παίζεται στους κινηματογράφους και αναμένεται να κερδίσει περισσότερα έσοδα όταν κυκλοφορήσει στις πλατφόρμες οικιακής ψυχαγωγίας. Παρά τις προσπάθειες αυτές, το «Folie à Deux» αποτελεί μεγάλη πτώση από την πρωτοφανή επιτυχία του «Joker», που είχε συγκεντρώσει 1,078 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και είχε κερδίσει δύο Όσκαρ.

Οι λόγοι για την αποτυχία αποδίδονται στις τολμηρές καλλιτεχνικές επιλογές, όπως η εισαγωγή μουσικών και χορευτικών σκηνών και η συμμετοχή της Lady Gaga. Αυτό φαίνεται να απέτυχε να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού, ιδιαίτερα των φανατικών του DC, που περίμεναν κάτι πιο κοντά στο αρχικό σκοτεινό ύφος της πρώτης ταινίας.

Με πληροφορίες από Variety

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με Μαρμαρινό, Κουρεντζή, Ράσσε, Mouawad και Ζυλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Πολιτισμός / Μαρμαρινός, Κουρεντζής, Ράσε, Mouawad και Ζιλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Καλλιτέχνες με ιστορικό ίχνος στην Επίδαυρο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους δίπλα σε ξένους και άλλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ στις 19 Ιουλίου θα ακούσουμε την ορχήστρα Utopia υπό τη διεύθυνση του Θ. Κουρεντζή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πρόκειται για τον μπρούτζινο αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σαν αυτόν που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, στο κέντρο της Αθήνας
LIFO NEWSROOM
Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Τελευταία Πνοή» του Κώστα Γαβρά, το φαντασματικό «Presence» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το «Monkey» του Οζ Πέρκινς είναι μερικές από τις επιλογές του προγράμματος αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Ο Μπρέιντι Κόρμπετ αποκάλυψε ότι δεν έβγαλε κανένα κέρδος από τις τελευταίες δύο ταινίες του - «Μόλις σκηνοθέτησα τρεις διαφημίσεις στην Πορτογαλία και είναι η πρώτη φορά που έβγαλα χρήματα εδώ και χρόνια»
LIFO NEWSROOM
Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Πολιτισμός / Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Τον Ιούλιο του 2022 ένα παιδί με όνειρο να γίνει επαγγελματίας χορευτής ballroom τραυματίζεται από βόμβα στην Ουκρανία σε ηλικία επτά ετών και η ιστορία του γίνεται
LIFO NEWSROOM
Η Leica γιορτάζει τα 100 της με μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο εμβληματικoύς φωτογράφους της

Πολιτισμός / Η Leica γιορτάζει τα 100 της με μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο εμβληματικoύς φωτογράφους της

Η έκθεση-ορόσημο με τα αξιοσέβαστα στον κόσμο της φωτογραφίας ονόματα των Joel Meyerowitz και Barbara Davidson προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να βιώσει τη δύναμη της φωτογραφίας στην πιο εντυπωσιακή της μορφή.
LIFO NEWSROOM