Και η Κate Beckinsale εναντίον του Weinstein - Τι συνέβη όταν ήταν μόλις 17 ετών και τον συνάντησε σ' ένα ξενοδοχείο

Και η Κate Beckinsale εναντίον του Weinstein - Τι συνέβη όταν ήταν μόλις 17 ετών και τον συνάντησε σ' ένα ξενοδοχείο Facebook Twitter
0

Η Κate Beckinsale έρχεται να προστεθεί στις λίστα με διάσημες ηθοποιούς που αποκάλυψαν επιθέσεις, παρενοχλήσεις και χυδαίες συμπεριφορές στην συναναστροφή τους με τον Harvey Weinstein, ο οποίος  πλέον κατηγορείται τώρα για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση από πάνω από 30 γυναίκες.

Η Beckinsale έγραψε στο Instagram ότι ο Weinstein προσπάθησε να την εκμεταλλευτεί όταν εκείνη ήταν μόλις 17 ετών, και πιστεύει πως η απόρριψή της έβλαψε την καριέρα της.

«Κλήθηκα να συναντήσω τον Harvey Weinstein στο ξενοδοχείο Savoy όταν ήμουν 17 ετών», έγραψε. «Υπέθεσα ότι θα ήταν σε μια αίθουσα συνεδριάσεων. Όταν έφτασα, η υποδοχή μου είπε να πάω στο δωμάτιό του. Άνοιξε την πόρτα φορώντας μόνο το μπουρνούζι του. Ήμουν απίστευτα αφελής και νέα και δεν μου πέρασε από το μυαλό πως αυτός ο διόλου ελκυστικός άνθρωπος θα περίμενε να έχω κάποιο σεξουαλικό ενδιαφέρον γι 'αυτόν. Αφότου απέρριψα το ποτό και του είπα ότι έχω σχολείο το πρωί έφυγα, ανήσυχη αλλά αλώβητη», αναφέρει η ηθοποιός.

Λίγα χρόνια αργότερα ο Weinstein την ρώτησε αν είχε «δοκιμάσει οτιδήποτε» μαζί της σε εκείνη την πρώτη συνάντηση. «Συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί αν μου είχε επιτεθεί ή όχι», πρόσθεσε η Beckinsale.

«Είχα όρια και μέσα στα επόμενα χρόνια αρνήθηκα αρκετές από τις επαγγελματικές προτάσεις του, κάτι που κάποιες φορές κατέληγε με τον ίδιο να με βρίζει στο τηλέφωνο και να φωνάζει» αναφέρει η ηθοποιός.

«Θα ήθελα να επικροτήσω τις γυναίκες που έχουν βγει μπροστά να μιλήσουν και να υποσχεθώ ότι μπορούμε από αυτό να δημιουργήσουμε ένα νέο παράδειγμα όπου οι παραγωγοί, οι σκηνοθέτες, τα στελέχη και οι βοηθοί και όλοι όσοι στο παρελθόν έχουν πει "Έτσι είναι ο Harvey" θα συνειδητοποιήσουμε ότι εμείς μπορούμε να επηρεάσουμε την πραγματική αλλαγή» αναφέρει η ηθοποιός σε άλλο σημείο της επιστολής της.

Η Beckinsale καταλήγει λέγοντας «Ας σταματήσουμε να επιτρέψουμε στις νεαρές γυναίκες μας να είναι βορά στις σεξουαλικές ορέξεις κάποιων και ας θυμηθούμε ότι ο Harvey είναι έμβλημα ενός συστήματος που είναι αρρωστημένο και ότι πρέπει να κάνουμε δουλειά».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν και δεύτερο τάφο του Τούθμωσι Β'

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν και δεύτερο τάφο του Φαραώ Τούθμωσι Β'

Το εύρημα έρχεται λίγες μέρες αφότου ο δρ Πίερς Λίτερλαντ ανακοίνωσε την ανακάλυψη του πρώτου τάφου ενός Φαραώ μετά την αποκάλυψη αυτού του Τουταγχαμών πριν από έναν αιώνα
LIFO NEWSROOM
Με Μαρμαρινό, Κουρεντζή, Ράσσε, Mouawad και Ζυλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Πολιτισμός / Μαρμαρινός, Κουρεντζής, Ράσε, Mouawad και Ζιλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Καλλιτέχνες με ιστορικό ίχνος στην Επίδαυρο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους δίπλα σε ξένους και άλλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ στις 19 Ιουλίου θα ακούσουμε την ορχήστρα Utopia υπό τη διεύθυνση του Θ. Κουρεντζή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πρόκειται για τον μπρούτζινο αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σαν αυτόν που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, στο κέντρο της Αθήνας
LIFO NEWSROOM
Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Τελευταία Πνοή» του Κώστα Γαβρά, το φαντασματικό «Presence» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το «Monkey» του Οζ Πέρκινς είναι μερικές από τις επιλογές του προγράμματος αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Ο Μπρέιντι Κόρμπετ αποκάλυψε ότι δεν έβγαλε κανένα κέρδος από τις τελευταίες δύο ταινίες του - «Μόλις σκηνοθέτησα τρεις διαφημίσεις στην Πορτογαλία και είναι η πρώτη φορά που έβγαλα χρήματα εδώ και χρόνια»
LIFO NEWSROOM
Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Πολιτισμός / Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Τον Ιούλιο του 2022 ένα παιδί με όνειρο να γίνει επαγγελματίας χορευτής ballroom τραυματίζεται από βόμβα στην Ουκρανία σε ηλικία επτά ετών και η ιστορία του γίνεται
LIFO NEWSROOM