«O Tζάκσον μας κακοποίησε εκατονταδες φορές», λένε οι πρωταγωνιστές του Leaving Neverland

«O Tζάκσον μας κακοποίησε εκατονταδες φορές», λένε οι πρωταγωνιστές του Leaving Neverland Facebook Twitter
1

Οι δύο άντρες που πρωταγωνιστούν στο γεμάτο σοκαριστικές αποκαλύψεις ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζάκσον, μίλησαν στο BBC και για ακόμη μια φορά δήλωσαν ότι είχαν κακοποιηθεί εκατοντάδες φορές από τον θρυλικό ποπ σταρ.

Ο Wade Robson, 36 ετών, δήλωσε ότι ο τραγουδιστής τον κακοποίησε σεξουαλικά από την ηλικία των επτά ετών και προσπάθησε να τον βιάσει όταν ήταν 14 ετών.

Το Leaving Neverland που έχει ήδη προκαλέσει σάλο θα κάνει πρεμιέρα στις 3 και 4 Μαρτίου στο HBO και ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί αποσπάσματα που προκαλούν αντιδράσεις.

Και ο James Safechuck, 40 ετών, δήλωσε ότι ο Τζάκσον τον κακομεταχειριζόταν σεξουαλικά από την ηλικία των 10 έως τα 14 του

Οι δύο άνδρες έγιναν γνωστοί καθώς αφηγήθηκαν τις λεπτομέρειες της κακοποίησης τους στο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland».

Ο Robson όσο και ο Safechuck έκαναν λόγο για εκατοντάδες περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στα χρόνια.

«Κάθε φορά που ήμουν μαζί του, κάθε φορά που μέναμε μαζί του, με κακοποιούσε», λέει ο Robson. «Άγγιζε όλο το σώμα μου», λέει.

«O Tζάκσον μας κακοποίησε εκατονταδες φορές», λένε οι πρωταγωνιστές του Leaving Neverland Facebook Twitter
O σκηνοθέτης του Neverland ανάμεσα στους δύο άντρες που κατηγορούν τον Τζάκσον

Στο Neverland, ο Wade Robson λέει ότι ο Τζάκσον τον κακομεταχειριζόταν κατά τη δεκαετία του 1990. Επίσης πρόσθεσε πως ο διάσημος τραγουδιστής επιχείρησε να τον βιάσει όταν ο Robson ήταν 14 ετών. «Ήταν μία από τις τελευταίες εμπειρίες σεξουαλικής κακοποίησης που είχα», είπε στο BBC. 

«Η ιδέα πως θα απομακρυνόμουν ποτέ από τον Μάικλ ήταν αβάσταχτη, αυτό τον άνθρωπο, το παγκόσμιο είδωλο, ένας πραγματικός Θεός για μένα που τώρα είχε γίνει ο καλύτερος φίλος μου. Δε θα έκανα τίποτα που θα μπορούσε να με απομακρύνει από κοντά του»

Ο Robson πρόσθεσε πως ο Τζάκσον του είχε πει πως «είσαι ο καλύτερος φίλος μου και το μόνο άτομο με το οποίο έχω κάνει αυτές τις σεξουαλικές πράξεις». 

«Άρα», καταλήγει ο Robson, «από όλα τα αγόρια του κόσμου εγώ ήμουν ο εκλεκτός, έτσι πίστευα», λέει. 

Ο Safechuck είπε στο BBC πως η κακοποίηση του ξεκίνησε σε ηλικία δέκα ετών, όταν ο Τζάκσον του έμαθε πως να κάνει μία σεξουαλική πράξη και συνεχίστηκε σταθερά. 

Ο Safechuck πρόσθεσε πως ο Τζάκσον κατάφερε να να τον κακοποιεί για μία τόσο μεγάλη περίοδο γιατί είχε αποκτήσει καλές σχέσει με την οικογένεια του. «Ήταν μία μακριά διαδικασία με το Μάικλ να μπαίνει στην οικογένεια μας και να γίνεται μέρος της. Θέλει χρόνο για να χτιστεί η εμπιστοσύνη, δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη».

 Και μετά «κατάφερε να σφηνωθεί ανάμεσα σε μένα και στους γονείς μου και να με απομονώσει από κάθε άλλο άνθρωπο».

Σημείωσε πως κάθε φορά που σε κακοποιούν «ένα κομμάτι σου πεθαίνει».

Ο Robson από την άλλη περιέγραψε τον Τζάκσον σαν τον «άρχοντα της χειραγώγησης». 

Σύμφωνα με τον Robson μέρος της ευθύνης για όσα συνέβησαν έχουν και όλοι οι άλλοι άνθρωποι, όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι που ήταν κοντά όσο  συνέβαιναν αυτά. 

Η οικογένεια του σταρ της ποπ, καταγγέλλει επανειλημμένα ως ψευδή τα όσα περιγράφονται στο Leaving Neverland. 

O Taj, ανιψιός του Τζάκσον, είπε πως η συμπεριφορά του θείου του μπορεί να έμοιαζε παράξενη σε μερικούς αλλά ήταν «πολύ αθώος. Η αφέλεια του προκάλεσε την πτώση του». 

Το ίδρυμα που διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία του Τζάκσον σχολίασε πως τόσο ο Robson όσο και ο Safechuck στο παρελθόν «έχουν καταθέσει ενόρκως πως όλα όσα ισχυρίζονται τώρα δεν συνέβησαν ποτέ. Δεν έχουν φέρει κανένα ανεξάρτητο στοιχείο ή απόδειξη για όσα λένε, κάτι που σημαίνει πως ολόκληρο το ντοκιμαντέρ βασίζεται αποκλειστικά στα λόγια δύο ψευδομαρτύρων. 

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη

Πολιτισμός / Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη: Ένα σημαντικό μνημείο κινδυνεύει με κατάρρευση

Ένα θρησκευτικό, ιστορικό αλλά και αρχιτεκτονικό ορόσημο στους πρόποδες της Δίρφυος, έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση και αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος πρωταγωνιστής του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Πολιτισμός / Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος ηθοποιός του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Ο δημοφιλής Τούρκος ηθοποιός Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου δεν θα εμφανιστεί στη θεατρική σκηνή της Αθήνας λόγω κρατικής λογοκρισίας και περιοριστικών όρων
LIFO NEWSROOM
«Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / «Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Ο ηθοποιός θα πρωταγωνιστούσε στα «Σκυλιά» του Ανέστη Αζά αλλά συνελήφθη για «υποκίνηση μίσους» κατά του Ερντογάν και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους
LIFO NEWSROOM
«Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Πολιτισμός / «Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Η μεγάλη ερωτική ιστορία της Μάργκαρετ Μίτσελ ζωντανεύει επί σκηνής με φόντο τον αμερικανικό εμφύλιο - Από 25 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
LIFO NEWSROOM
Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Τη θέση του στο έργο αναλαμβάνει ο ηθοποιός Μιχάλης Πητίδης - Η παράσταση «Τα Σκυλιά», που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2024, επιστρέφει από την Παρασκευή 25 Απριλίου για δέκα παραστάσεις στο Θέατρο Κιβωτός
LIFO NEWSROOM
Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα πάντα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα panda από αύριο στους κινηματογράφους

Το κινηματογραφικό πρόγραμμα της (Μεγάλης) εβδομάδας απαρτίζεται από τρεις ταινίες, από τις οποίες ξεχωρίζει το μεγάλο, πρωτότυπο στοίχημα του Ράιαν Κούγκλερ με τίτλο «Sinners».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Πολιτισμός / UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η UNESCO επισημαίνει ότι η ελληνική υπήρξε η πρώτη lingua franca της Μεσογείου κατά την Ελληνιστική περίοδο, γλώσσα των Ευαγγελίων, των πρώτων επιστημονικών εγχειριδίων και των κειμένων που γέννησαν την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

Πολιτισμός / Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

«Δεν γίνεται κάθε φορά να βάζουμε μια ταυτότητα στην Ακρόπολη ανάλογα με το τι θέλουμε» ξεκαθάρισε ο γνωστός σκηνοθέτης και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
LIFO NEWSROOM