Πέθανε ο μουσικός Κρις Κρος των Ultravox – Είχε συνυπογράψει την επιτυχία Vienna

Πέθανε ο μουσικός Κρις Κρος των Ultravox – Είχε συνυπογράψει την επιτυχία Vienna Facebook Twitter
Κρις Κρος/ Φωτ.: Getty Images
0

Πέθανε το μέλος των Ultravox, Κρις Κρος, σε ηλικία 72 ετών.

Ο μουσικός πέθανε στις 25 Μαρτίου, όμως η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή το βράδυ της 1ης Απριλίου. Ο συνάδελφός του στο συγκρότημα, Midge Ure, απέτισε φόρο τιμής στον φίλο του αναφέροντας πως ήταν «η κόλλα που κρατούσε το συγκρότημα ενωμένο».

Ο μουσικός, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Κρις Άλεν, ήταν ο μπασίστας κιθαρίστας του new wave συγκροτήματος, γνωστότερο από την επιτυχία Vienna του 1981.

Στο αφιέρωμά του, που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο frontman των Ultravox Ure δήλωσε: «Δουλέψαμε μαζί, παίξαμε μαζί, φτιάξαμε μουσική και σκηνοθετήσαμε βίντεο μαζί. Ήμασταν άμεσοι φίλοι καθώς και σύντροφοι των Ultravox» ανέφερε.

«Ακόμα και μετά από χρόνια χώρια, καταφέραμε να συνεχίσουμε από εκεί που είχαμε μείνει σαν να μην υπήρξαν ποτέ τα χρόνια που μεσολάβησαν. Ήσουν η κόλλα που κρατούσε το συγκρότημα ενωμένο. Ήσουν η λογική στην τρέλα και η τρέλα στη ζωή μας. Ήταν υπέροχο να σε γνωρίζω και να μεγαλώνω μαζί σου. Αγαπιόμαστε και μας λείπεις παλιόφιλε», κατέληξε.

Ο μουσικός που έπαιζε πλήκτρα στους Ultravox, Billy Currie, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook για τον Κρις Κρος: «Γεια σας άνθρωποι. Είναι πολύ να μαθαίνω για τον Κρις. Περάσαμε μερικές καταπληκτικές στιγμές μαζί. Γελώντας κυρίως».

Ο Άλεν ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Tiger Lily, του συγκροτήματος που αργότερα έγινε Ultravox, στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Ο Ure, ο οποίος δεν ήταν μέλος της αρχικής σύνθεσης, ανέλαβε τη θέση του frontman από τον John Foxx το 1979, οδηγώντας το συγκρότημα στις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη δώρισε 6.099 αρχαία αντικείμενα

Πολιτισμός / Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη δώρισε 6.099 αρχαία αντικείμενα στο Δημόσιο

Στο Φετιχιέ Τζαμί πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράδοση 179 κινητών μνημείων στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η απόδοση της συλλογής σε άλλες εφορείες αρχαιοτήτων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Βραβείο Ρίμπα: Στους Kazuyo Sejima και Ryue Nishizawa το Χρυσό Μετάλλιο Αρχιτεκτονικής 2025

Πολιτισμός / Βραβείο RIBA: Στους Kazuyo Sejima και Ryue Nishizawa το χρυσό μετάλλιο αρχιτεκτονικής 2025

Πρόκειται για δύο πραγματικούς πρωτοπόρους της αρχιτεκτονικής, που με ένα εμπνευσμένο πρότυπο για το μέλλον του δομημένου μας περιβάλλοντος δείχνουν αθόρυβα τον δρόμο στους άλλους αρχιτέκτονες.
LIFO NEWSROOM
Η Αργυρώ Χιώτη νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου

Πολιτισμός / Η Αργυρώ Χιώτη νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της ανοιχτής διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος, όπως προβλέπει η νομοθεσία, με την επιτροπή να καταλήγει στην εισήγησή της μετά από αξιολόγηση των υποψηφίων
LIFO NEWSROOM