Πιρς Μπρόσναν: H Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι σπουδαία. Πρέπει να προστατευτεί

Πιρς Μπρόσναν: H Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι σπουδαία. Πρέπει να προστατευτεί Facebook Twitter
Πιρς Μπρόσναν
0

Ο ηθοποιός Πιρς Μπρόσναν επαίνεσε την νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, προειδοποιώντας ότι η 16χρονη Σουηδέζα χρειάζεται να προστατευτεί.

Σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο 45ο Φεστιβάλ Αμερικανικού Κινηματογράφου στο Ντοβίλ της Γαλλίας, ο 66χρονος Ιρλανδός ηθοποιός είπε ότι η Τούνμπεργκ είναι «μια σπουδαία νεαρή» και της ευχήθηκε «κάθε επιτυχία». Ερωτηθείς για την ηλικία της νεαρής ακτιβίστριας, υποστήριξε ότι δεν είναι πολύ νέα για να δώσει αυτόν τον αγώνα. «Ασφαλώς και δεν είναι πολύ μικρή. Πρέπει να προσέχει, πρέπει να προστατευτεί. Είναι μια πολύ δυνατή φωνή για τη φοβισμένη νεολαία», ανέφερε.

Πιρς Μπρόσναν: H Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι σπουδαία. Πρέπει να προστατευτεί Facebook Twitter
Γκρέτα Τούνμπεργκ

Ο πρώην πράκτορας 007 παρότρυνε τους ανθρώπους να δρουν στις τοπικές του κοινωνίες για περιβαλλοντικά ζητήματα και επικαλέστηκε το παράδειγμα της Τούνμπεργκ. Σε πολλές περιπτώσεις, είπε, «ξεκινά από τα παιδιά. Βλέπετε με την Γκρέτα, που έχει τέτοια επιρροή, μια ισχυρή επίδραση σε νέους ανθρώπους».

Η 16χρονη Σουηδέζα, αναγνωρίσιμη πλέον σε όλον τον κόσμο, διέσχισε πρόσφατα τον Ατλαντικό με ένα ιστιοφόρο μηδενικών εκπομπών ρύπων με σκοπό να συμμετάσχει στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου. Η Τούνμπεργκ σκοπεύει να παραστεί και στη διάσκεψη COP 25 για την κλιματική αλλαγή, στο Σαντιάγο της Χιλής τον Δεκέμβριο. Η δράση της έχει εμπνεύσει χιλιάδες νέους σε όλον τον κόσμο και «γέννησε» το κίνημα «Fridays for future» (Παρασκευές για το μέλλον). Η νεαρή ακτιβίστρια έχει επίσης βρεθεί στο στόχαστρο κριτικής για την ασυμβίβαστη στάση της.

Σε ερώτηση για το τι έπρεπε να γίνει για να σωθεί ο πλανήτης, ο Μπρόσναν αναφέρθηκε στο ντοκιμαντέρ που είχε κινηματογραφήσει με τη σύζυγό του με τίτλο «Poisoning Paradise» (Δηλητηριάζοντας τον Παράδεισο) που είχε θέμα την αγρο-χημική βιομηχανία στην Χαβάη, όπου ζει. «Αυτή η ταινία μιλά για τις επιπτώσεις των γενετικά τροποποιηµένων οργανισµών (ΓΤΟ), την Monsanto, την BASF, γι' αυτό το είδος της γεωργίας που έχει μια πολύ σημαντική επίδραση στην κοινότητα» της Χαβάης, εξήγησε ο ηθοποιός αναφερόμενος επίσης στην ελβετική εταιρεία Syngenta.

«Δυστυχώς, έχουμε έναν πρόεδρο που πιστεύει ότι δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή και ανατρέπει τόσες κινήσεις για το περιβάλλον, κάτι που είναι ιδιαίτερα καταστροφικό», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ερώτηση σχετικά με τις πολιτικές του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο Μπρόσναν εξέφρασε τους φόβους του για το Brexit. «Μεταξύ αυτού (σ.σ. του Τζόνσον) και του Τραμπ, ο κόσμος βρίσκεται σε μια θλιβερή κατάσταση. Είναι πραγματικά ντροπιαστικό αυτό που συμβαίνει εδώ στην Αγγλία. Θα έχουμε προβλήματα στο μέλλον».

Την Παρασκευή το 45ο Φεστιβάλ του Ντοβίλ άρχισε με ένα αφιέρωμα στον 66χρονο ηθοποιό.

Πολιτισμός
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΕΞ: Έβγαλε το νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Πολιτισμός / ΛΕΞ: Έβγαλε νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Τα χρόνια έχουν περάσει, οι καιροί έχουν αλλάξει και ο καλλιτέχνης της ραπ σκηνής με τα γεμάτα γήπεδα «σα να παίρνουμε πρωτάθλημα» φροντίζει να εξελίσσεται και να μην μένει στα παλιά
LIFO NEWSROOM
Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

«Οι επισκέπτες θα κατανοήσουν καλύτερα γιατί ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι μόνο η κοιτίδα του Δυτικού Πολιτισμού, αλλά έχει τεράστιο αποτύπωμα και στην Ασία» τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Πολιτισμός / Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Η έκθεση «Χέρι με χέρι: Γλυπτική και Χρώμα στην Ισπανική Χρυσή Εποχή», καταδεικνύει ότι ο δυτικός καλλιτεχνικός κανόνας δεν έκανε διακρίσεις σε βάρος ορισμένων καλλιτεχνών μόνο λόγω γεωγραφίας και φύλου, αλλά και λόγω των υλικών που χρησιμοποιούσαν
LIFO NEWSROOM