Προβλήματα με τις φορολογικές αρχές της Ισπανίας για τη Σακίρα

Προβλήματα με τις φορολογικές αρχές της Ισπανίας για τη Σακίρα Facebook Twitter
0

Προβλήματα με τις ισπανικές φορολογικές αρχές αντιμετωπίζει η Κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «La Vanguardia».

Η Φορολογική Υπηρεσία απέστειλε στο γραφείο του εισαγγελέα καταγγελία για φορολογικές παραβάσεις σε βάθος τετραετίας, όπως επιβεβαιώνεται από πηγές κοντά στην κατηγορούσα αρχή.

Το περιβάλλον της Σακίρα απαντά ότι η τραγουδίστρια ήταν πάντα συνεπής με τις φορολογικές της υποχρεώσεις και ότι πρόκειται για μία διαφωνία «τεχνικής φύσης».

Ο πυρήνας της διαμάχης είναι ο τόπος κατοικίας της τραγουδίστριας, βάσει του οποίου καθορίζεται ο φορολογικός συντελεστής.

Από το 2011 - όταν δημοσιοποιήθηκε η σχέση της με τον ποδοσφαιριστή της Μπάρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ - και μέχρι το 2014, η τραγουδίστρια από την Κολομβία ζούσε εκτός Ισπανίας.

Από το 2015 όμως, θεωρείται «κανονικά» φορολογούμενη κάτοικος Ισπανίας.

Τα έτη που αποτελούν αντικείμενο ελέγχου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Σακίρα δεν είχε δικό της σπίτι στη Βαρκελώνη.

Ο νόμος ορίζει ότι στην περίπτωση φορολογούμενου κατοίκου Ισπανίας, ο ενδιαφερόμενος φορολογείται στη χώρα για τα εισοδήματά του σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ, στην αντίθετη περίπτωση, φορολογείται αποκλειστικά για το εισόδημα που απέκτησε σε ισπανικό έδαφος.

Στην τελευταία περίπτωση ο φορολογικός συντελεστής είναι 24%.

Οι εκπρόσωποι της τραγουδίστριας υποστηρίζουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός της προέρχεται από τις περιοδείες και τις εμφανίσεις της σε όλο τον κόσμο και όχι από τη δραστηριότητά της στην Ισπανία.

Πηγές του Forbes, αναφέρουν ότι στις αρχές της δεκαετίας τα ετήσια εισοδήματά της ανέρχονταν σε 25 εκατομμύρια, κυρίως από τις παγκόσμιες περιοδείες της.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σημαντική έκθεση στο Παρίσι με τη συνδρομή του Μουσείου Μπενάκη

Πολιτισμός / Μια σημαντική έκθεση στο Παρίσι με τη συνδρομή του Μουσείου Μπενάκη

Η συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη με το Musée du Quai Branly στο Παρίσι φέρνει στο σήμερα το μεγάλο ερώτημα, που προέκυψε τη δεκαετία του 1930 και απασχόλησε τους σουρεαλιστές αλλά και την επιστημονική κοινότητα της εποχής, σχετικά με το τι θεωρούμε αντικείμενο τέχνης. 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Αθήνα: Πως γλύτωσε από την μπουλντόζα ένα ιστορικό κτίριο της πόλης

Πολιτισμός / Πώς ένα ιστορικό κτίριο της Αθήνας γλίτωσε από την μπουλντόζα

Όσα αναφέρουν στη LiFO επιστήμονες από τις δύο οργανώσεις που προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας να αποτραπεί η κατεδάφιση μιας μεσοπολεμικής κατοικίας και να χαρακτηριστεί το κτίριο διατηρητέο.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ