13033: Τι αλλάζει και για ποιους κωδικούς - Πώς να δηλώσετε σωστά με το νέο SMS τις μετακινήσεις σας

13033: Τι αλλάζει και για ποιους κωδικούς - Πώς να δηλώσετε σωστά με το νέο SMS τις μετακινήσεις σας Facebook Twitter
PIXABAY
0

Αλλαγές στην καθημερινότητά μας φέρνει από σήμερα η εφαρμογή των νέων αυστηρών μέτρων του lockdown, προκειμένου να μπει «φρένο» στη διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Η βασική αλλαγή αφορά στους κωδικούς μετακίνησης με sms στο 13033, 2,3 και 6 και έχει στόχο τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών από Δήμο σε Δήμο, κάνοντας πιο συγκεκριμένες τις προϋποθέσεις, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού είτε στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής είτε σε πλατείες και πάρκα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες οι κωδικοί μετακίνησης (sms) 2,3 και 6 αναπροσαρμόζονται ως εξής:

Στο SMS 2 που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους αλλά και στο SMS 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας.

Ως προς το SMS 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Παράλληλα, όσον αφορά τον κωδικό (sms) 4, τα ελεγκτικά όργανα από σήμερα, εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS.

Ο πολίτης πρέπει να δηλώνει:

  •     το ονοματεπώνυμο του,
  •     τη Διεύθυνση κατοικίας του
  •     και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι.
13033: Πώς δηλώνετε σωστά με το νέο SMS τις μετακινήσεις σας Facebook Twitter
forma.gov.gr
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM