Σε ενημέρωση που έκανε προς τα διοικητικά συμβούλια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, ο υπουργός Παιδείας αποκάλυψε ότι το υπουργείο ετοιμάζει μελέτη για την ανάγκη να υπάρξουν 20.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία, «μετά έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών και αδιοριστίας».
Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Παιδείας και είχε αντικείμενο «το σύστημα μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών», ο κ. Φίλης ζήτησε επίσης από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών «λαμβάνοντας υπόψη τη νομολογία του ΣτΕ, να κατατεθούν την επόμενη εβδομάδα οι νομικά τεκμηριωμένες απόψεις των Ομοσπονδιών, προκειμένου να τις μελετήσει και το ταχύτερο δυνατόν να κατατεθεί μεταβατική νομοθετική ρύθμιση για τους διορισμούς και τις προσλήψεις της σχολικής χρονιάς 2016-17». Αναφορικά με το μονιμότερο σύστημα διορισμών, ο υπουργός εξήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών.
«Υπεκφυγή» χαρακτήρισε το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας δεν παρουσίασε κατά τη συνάντηση δική του πρόταση για το συγκεκριμένο θέμα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΔΟΕ , Θανάσης Κικκινής. «Δεν υπήρξαμε ποτέ κλειστοί στο διάλογο αλλά κάποιοι πρέπει να αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη και συγκεκριμένα αυτοί που κυβερνούν» σημείωσε.
Για διερευνητική συνάντηση από την οποία δεν προέκυψε κανένα αποτέλεσμα έκανε λόγο μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ΓΓ της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος. «Περιμένουμε να δούμε τι θα βγει από τη συνάντηση με τους θεσμούς» είπε ο κ. Παπαχρήστος, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι μέχρι στιγμής, όπως όλα δείχνουν, «το υπουργείο δεν έχει κάποια θετική αντίδραση από τους θεσμούς».
Αναφορικά με τις προτάσεις της Υποεπιτροπής Διαλόγου για την Τεχνική Εκπαίδευση που παραδόθηκαν από το υπουργείο στο ΔΣ της ΟΛΜΕ ο κ. Παπαχρήστος ανέφερε πως η ΟΛΜΕ επιφυλάσσεται να απαντήσει όταν τις μελετήσει.
Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ
σχόλια