Έπεσε 14 βαθμούς Κελσίου σε 24 ώρες η θερμοκρασία στη Β. Ελλάδα - Στα λευκά η Θράκη

Έπεσε 14 βαθμούς Κελσίου σε 24 ώρες η θερμοκρασία στη Β. Ελλάδα - Στα λευκά η Θράκη Facebook Twitter
0

Σημαντική η πτώση της θερμοκρασίας προκαλεί η «Πηνελόπη» στη ΒΑ Ελλάδα καθώς το απόγευμα της Τετάρτης  κατεγράφη πτώση θερμοκρασίας 14 βαθμών μέσα σε 24 ώρες (από τους 16 στους 2 βαθμούς), όπως δείχνουν τα στοιχεία του του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται από το απόγευμα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια τμήματα της χώρας και κυρίως στη Θράκη η οποία έχει ήδη ντυθεί στα λευκά.

Έπεσε 14 βαθμούς Κελσίου σε 24 ώρες η θερμοκρασία στη Β. Ελλάδα - Στα λευκά η Θράκη Facebook Twitter
Νυμφαία Ροδόπης
Έπεσε 14 βαθμούς Κελσίου σε 24 ώρες η θερμοκρασία στη Β. Ελλάδα - Στα λευκά η Θράκη Facebook Twitter
Νυμφαία Ροδόπης
Έπεσε 14 βαθμούς Κελσίου σε 24 ώρες η θερμοκρασία στη Β. Ελλάδα - Στα λευκά η Θράκη Facebook Twitter
Μεθοριακός σταθμός Νυμφαίας- Μακαζα.

Το τρίγωνο χωριά του δήμου Διδυμοτείχου και η πόλη της Ορεστιάδας δέχονται νιφάδες χιονιού εδώ και ώρα, το πρώτο χιόνι για το φετινό χειμώνα. Στους δρόμους έχουν κάνει την εμφάνιση τους εκχιονιστικά και αλατιέρες για να παραμείνουν ανοιχτοί, μεταδίδει το thrakinea.gr

Η ψυχρή εισβολή θα επεκταθεί νοτιότερα την Πέμπτη 29/11 , με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και την επικράτηση πολύ θυελλωδών βοριάδων στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, όπου οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 9 μποφόρ, προκαλώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες (Χάρτης 1), ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσει το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως 5 μποφόρ.

Ισχυρές βροχές αναμένονται στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται αρχικά στις Σποράδες, Πήλιο και Εύβοια και αργότερα στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στη Δυτική Ελλάδα.

Καλλιάνος: Θα χιονίσει και στα πεδινά

 

Από αργά το βράδυ σήμερα και κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας θα χιονίζει και σε πεδινές περιοχές της Θράκης και πολύ πιθανό ακόμη και σε παραθαλάσσια τμήματα σε τοπικό επίπεδο!

Στην υπόλοιπη Μακεδονία θα χιονίσει σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα αλλά πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και πάνω από τα 250 μέτρα κυρίως στο νομό Κιλκίς αλλά και όχι μόνο (Πέλλας, Ημαθίας και ίσως και στα βόρεια του νομού Θεσσαλονίκης). Από το μεσημέρι της Πέμπτης και στη συνέχεια οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν για τις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας αλλά θα παραμείνουν τοπικά στη Θράκη.

Προφανώς, κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών της Πέμπτης θα χιονίσει και σε μεγάλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, με πρώτη υποψήφια, ποια άλλη, τη Φλώρινα.

Την Πέμπτη, στη Θεσσαλία θα χιονίζει κατά περιόδους πάνω από τα 600-650 μέτρα, στην κεντρική Στερεά πάνω από τα 750 μέτρα, στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια πάνω από τα 900 μέτρα και στην κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο πάνω από τα 800-850 μέτρα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι και βορειοανατολικοί με ένταση 6-8 και κατά διαστήματα ακόμη και 9 μποφορ στο Αιγαίο. Πιθανότατα θα έχουμε προβλήματα και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν εξασθενημένο οι άνεμοι και από νότιες διευθύνσεις.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κατερίνα Στεφανίδη καταγγέλλει: «Το πρόβλημα στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό είναι αυτοί»

Ελλάδα / Η Κατερίνα Στεφανίδη καταγγέλλει: Παράγοντες του κλασικού αθλητισμού σχολίαζαν τι και πόσο τρώω!

«Τι πρέπει να πετύχω για να μην έχω τον κάθε άσχετο να μου λέει τι και πόσο να τρώω;» αναρωτιέται η Ολυμπιονίκης του επί κοντώ και αναφέρεται σε προπονητές και παράγοντες που καταστρέφουν καριέρες και ψυχολογίες αθλητών
LIFO NEWSROOM