Μεγάλη δασική πυρκαγιά στη Σάμο: Σε ετοιμότητα για πιθανή εκκένωση ξενοδοχείων

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στη Σάμο: Σε ετοιμότητα για πιθανή εκκένωση ξενοδοχείων Facebook Twitter
0

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Σάμο, στην περιοχή του Μεσόκαμπου. 

«Η φωτιά καίει δασική έκταση πάνω από τον κεντρικό δρόμο, ενώ υπάρχουν ξενοδοχεία από την άλλη πλευρά προς την παραλία», εξήγησε αξιωματικός της πυροσβεστικής στο LiFO.gr. Παρά τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για εκκένωση ξενοδοχείων, η ίδια πηγή ξεκαθαρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν έχει μέχρι στιγμής συμβεί.

«Δρομολογούνται ενέργειες για την προληπτική εκκένωση, σε περίπτωση που χρειαστεί λόγω του καπνού - δεν απειλούνται από τις φλόγες οι κτιριακές δομές», ξεκαθαρίζει η αξιωματικός που τονίζει ότι ο άνεμος δεν είναι αμελητέος, αλλά πνέει προς την αντίθετη κατεύθυνση και όχι προς την πλευρά των ξενοδοχείων. 

Για την ώρα δεν κινδυνεύουν ούτε σπίτια κατοίκων από τη φωτιά. «Δεν υπάρχει άμεση απειλή, δεν μας έχουν πει τίποτα», ξεκαθαρίζει. Στο σημείο επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συμμετέχουν επίσης 88 εθελοντές με 27 οχήματα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM