Αναχαιτίσεις τουρκικών F-16 σε Παναγιά και Οινούσσες

Αναχαιτίσεις τουρκικών F-16 σε Παναγιά και Οινούσσες Facebook Twitter
EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Αναχαιτίσθηκε το ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 που πέταξε πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες σήμερα το απόγευμα.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, δύο τουρκικά F-16 που εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, πέταξαν πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 31.000 πόδια, στις 18:06 και 18:06. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική. Υπενθυμίζεται, ότι αργά το μεσημέρι τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν τρείς φορές πάνω από την Ρω, ενώ άλλο τουρκικό F-16 πέταξε πάνω και από την Στρογγύλη και το Καστελόριζο.

Ζεύγος τουρκικών F-16 είχε πετάξει πάνω από τη Ρω στα 23.000 πόδια, στις 18 Δεκεμβρίου. Την ίδια ημέρα, έτερο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών είχε πετάξει πάνω από την Παναγιά, τέσσερις φορές, σε ύψη από 6.000 μέχρι 23.000 πόδια και άλλες επτά φορές πάνω από τις Οινούσσες, σε ύψη από μόλις 500 μέχρι 26.000 πόδια.

Στις 10 Δεκεμβρίου, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών είχε πετάξει πάνω δύο φορές από τη Ρω, σε ύψη από 16.000 έως 16.500 πόδια. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ -------- Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ελλάδα / Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ο χορευτής Errik Nour που άφησε την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρό του στην εμπόλεμη Ουκρανία μιλάει στην LiFO για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την καθημερινότητα σε μια πόλη που αγαπάει τις τέχνες, αλλά ζει με τον εφιάλτη του πολέμου και το Πάσχα που (δεν) μοιάζει με το ελληνικό
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ