Ποιες είναι οι «κόκκινες» περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη - Τι θα κρίνει τη σημερινή εισήγηση των ειδικών

Ποιες είναι οι «κόκκινες» περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη - Τι θα κρίνει τη σημερινή εισήγηση των ειδικών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Εκτός από την Αττική και τη Βόρεια Ελλάδα που δέχονται και τη μεγαλύτερη πίεση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, καθημερινά και άλλες περιφερειακές ενότητες παρουσιάζουν σημαντική επιβάρυνση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες η Αργολίδα ήταν η περιοχή με τη μεγαλύτερη επίπτωση όσον αφορά στα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Ειδικότερα, καταγράφει 26,79 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους και χθες στην Αργολίδα εντοπίστηκαν επιπλέον 26 περιστατικά κορωνοϊού.

Την περασμένη Παρασκευή οι διασωληνωμένοι ήταν 429 και ο ρυθμός αποσυμφόρησης των ΜΕΘ χαρακτηρίζεται χαμηλός παρά το lockdown.

Το Κιλκίς, η Βοιωτία, η Λέσβος, το Λασίθι Κρήτης, η Λάρισα ακολουθούν όσον αφορά στα ποσοστά κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκων. Η περιοχή της Αττικής, ωστόσο, είναι αυτή που με διαφορά προηγείται στο μολυσματικό χάρτη. Μόνο στο κέντρο της Αθήνας καταγράφηκαν χθες 60 νέα περιστατικά. Στο δυτικό τομέα Αθηνών συγκεντρώθηκαν 29 θετικές διαγνώσεις και στη δυτική Αττική 24. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το Περιστέρι είναι ο δήμος που απασχολεί ιδιαίτερα τους ειδικούς, ενώ επιβάρυνση παρουσιάζει και ο Πειραιάς με 26 νέες μολύνσεις χθες.

Είναι ενδεικτικό ότι στον χάρτη αθροιστικής επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όλη η βόρεια Ελλάδα, η Θεσσαλία, η μισή Ήπειρος, η Αττική είναι στο κόκκινο. Ωστόσο, στον χάρτη επίπτωσης των τελευταίων 14 ημερών, οι κόκκινες περιοχές, όσες δηλαδή καταγράφουν περισσότερα από 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, έχουν περιοριστεί πλέον σε έξι (Έβρος, Ροδόπη, Κιλκίς, Κοζάνη, Φλώρινα, δυτική Αττική). Το γεγονός αυτό κρίνεται ως θετικό και δείχνει την πτώση της επιδημίας εν μέσω lockdown.

Σε κάθε περίπτωση, το λεγόμενο αποτύπωμα των γιορτών είναι αυτό που θα κρίνει επόμενες αποφάσεις και την εισήγηση των ειδικών για εκ νέου μέτρα ή χαλάρωση.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM