Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Στις 19 Ιανουαρίου αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλας προτίθεται να κάνει χρήση του δικαιώματός του και να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Η συμφωνία Ελλάδας Ιταλίας για την επέκταση στα 12 ναυτικών μιλίων και τον καθορισμό ΑΟΖ στο Ιόνιο θα συζητηθεί στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα από την αρμόδια επιτροπή σε διαδοχικές συνεδριάσεις που θα γίνουν την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη. Στις 19 Ιανουαρίου θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια, αναφέρει η ΕΡΤ.

 

Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο ίδιος προτίθεται να κάνει χρήση του δικαιώματος που του παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής και να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία δεδομένης της σημασίας της συμφωνίας.

 

Και αυτό διότι με την υλοποίησή της η χώρας διευρύνει τα εθνικά όρια κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάτι: «Η κ. Δούρου κατέστη κατηγορούμενη από το ψέμα της ηγεσίας της Πυροσβεστική» λέει ο δικηγόρος της

Ελλάδα / Μάτι: «Η Δούρου κατέστη κατηγορούμενη από το ψέμα της ηγεσίας της Πυροσβεστικής» λέει ο δικηγόρος της

Η δήλωση του δικηγόρου της πρώην περιφερειάρχη Αττικής, μετά την ενοχή 12 κατηγορουμένων που ζήτησε η Εισαγγελέας για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι
LIFO NEWSROOM
Δίκη για το Μάτι: Ενοχή για 12 κατηγορούμενους ζήτησε η Εισαγγελέας

Ελλάδα / Δίκη για το Μάτι: Ενοχή για 12 κατηγορούμενους ζήτησε η Εισαγγελέας

Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή στελεχών της Πυροσβεστικής, της Ρένας Δούρου, του τότε Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και του τότε Δημάρχου Ραφήνας -Πικερμίου - Για ποιους ζήτησε απαλλαγή
LIFO NEWSROOM