Άνοιξε το πρώτο χαρισομάγαζο «Πάρε-Δώσε» στην Θεσσαλονίκη

Άνοιξε το πρώτο χαρισομάγαζο «Πάρε-Δώσε» στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δημιουργοί αυτής της ιδέας, εμπνεύστηκαν από την ιστοσελίδα xariseto.gr, επειδή όμως δεν έχουν όλοι ίντερνετ, αποφασίσανε να συνεργαστούν με την ιστοσελίδα και όσα ρούχα δεν χαρίζονται μέσω του διαδικτύου, να χαρίζονται από το κατάστημα που δημιούργησαν. Το κατάστημα βρίσκεται στην οδό Ιασωνίδου 14 (ανάμεσα στην Φιλίππου και την Αγ. Δημητρίου) και είναι καθημερινά ανοιχτό από τις 12:00 έως τις 21:00.

Εκεί οι άνθρωποι μπορούν να βρουν ρούχα, παπούτσια, βιβλία, υπολογιστές, μικροσυσκευές και άλλα πολλά.


Για να αποκτήσει κάποιος ότι του χρειάζεται αρκεί το να ρίξει ένα ποσό της επιλογής του, εάν το επιθυμεί, στον κουμπαρά του καταστήματος.

Σκοπός του χαρισομάγαζου αυτού δεν είναι το χρήμα αλλά καθαρά η οικολογία, καθώς με τον τρόπο αυτό μειώνεται ο όγκος σκουπιδιών, αλλά και η οικονομία, για όσους δεν έχουν χρήματα ούτε για τα βασικά.

Σύμφωνα με ένα μέλος της ομάδας που υλοποίησε αυτή την ιδέα, ο κόσμος πηγαίνει στο μαγαζί και δεν πιστεύει ότι ενώ μπαίνει σε ένα κανονικό κατάστημα, τακτοποιημένο και με μεγάλη ποικιλία, δεν πληρώνει.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα των εθελοντών, και αντί να πετάνε ότι δεν τους χρειάζεται πια και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, το πηγαίνουν στο «χαρισομάγαζο».


Τέλος οι εθελοντές δηλώνουν: «Ψάξαμε πολύ πριν το ανοίξουμε, αλλά βρήκαμε κλειστές πόρτες. Τώρα ψάχνουμε να βρούμε έναν χορηγό, ώστε να μην χρειάζεται να υπάρχει κουμπαράς. Οι χορηγίες θα αφορούν αποκλειστικά τα λειτουργικά έξοδα του χώρου όπως λογαριασμοί και ενοίκιο. Επίσης, πολλά από τα ρούχα αλλά και τα λούτρινα ζωάκια τα οποία δεν είναι καθαρά, τα πλένουμε στα σπίτια μας. Με τις χορηγίες, αυτό θα αλλάξει».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM