Αυτό το καλοκαίρι, το BOXaki μας ήρθε κουτί

Αυτό το καλοκαίρι, το BOXaki μας ήρθε κουτί Facebook Twitter
9

 

Αυτό το καλοκαίρι, το BOXaki μας ήρθε κουτί Facebook Twitter
Το ΒΟΧaki στις ξαπλώστρες της Αττικής. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Η ιδέα ξεκίνησε πριν 3 χρόνια όταν ο Μάνος Χριστοδούλου έπεσε θύμα κλοπής των κινητών τηλεφώνων του σε μία από τις κοσμικές παραλίες των Αθηνών.

 

Για μεγάλο χρονικό διάστημα  δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τον εαυτό του. Πώς κατάφερε να βρεθεί σε μια τόσο δύσκολη θέση; Αυτός που το 2009 μαζί με τον Σόλωνα Γιαγλόγλου και τον Γιάννη Κορομιλή δημιούργησαν την "SafeLiving", μία Ελληνική εταιρεία που μέχρι σήμερα ασχολείται με την έρευνα και τεχνολογία ηλεκτρονικών συστημάτων κλειδώματος πορτών. Ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η προσπάθεια για να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν όλοι οι λουόμενοι μέχρι σήμερα.


Έτσι γεννήθηκε το BOXaki. O Μάνος Χριστοδούλου, ο Γιάννης Γιαγλόγλου, ο Γιάννης Παπαϊωάννου και ο Γιάννης Κορομιλής με όρεξη και όραμα ολοκλήρωσαν την ιδέα κατασκευής ενός μοναδικού τελικά προϊόντος στην Παγκόσμια αγορά. 

«Τρία χρόνια αναπτύσσαμε και τεστάραμε το προϊόν για να φτάσει στο επίπεδο που είναι σήμερα, πρωταρχικός μας στόχος ήταν οι υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και παραγωγής. Μέσα στο αρνητικά μεταβαλλόμενο κλίμα της Ελληνικής οικονομίας, κρατήσαμε την γραμμή παραγωγής εδώ, με Έλληνες συνεργάτες πηγαίνοντας ενάντια στην τάση της εποχής για παραγωγή σε Ανατολικές χώρες»


Όταν ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2014, κανείς δεν περίμενε την τόσο μεγάλη επιτυχία και αποδοχή των επαγγελματιών του χώρου της οργανωμένης παραλίας.


Σήμερα η εταιρεία βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη πορεία επιτυχίας αφού οι προτάσεις συνεργασίας και αντιπροσώπευσης του προϊόντος έρχονται καθημερινά από όλο τον κόσμο, όπως Καλιφόρνια, Μαϊάμι, Ισπανία, Τουρκία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Κύπρο όπως και από πολλές άλλες χώρες.

 

Αυτό το καλοκαίρι, το BOXaki μας ήρθε κουτί Facebook Twitter
Ο Γιάννης Γιαγλόγλου και ο Γιάννης Παπαϊωάννου (δύο εκ των τεσσάρων δημιουργών). Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

— Πώς και σε ποιον ήρθε η ιδέα για το boxaki;

Η ανάγκη δημιούργησε την ευκαιρία μας εξηγεί ο Μάνος Χριστοδούλου. «Πριν από τρία χρόνια περίπου σε μία από τις εξορμήσεις μου, σε γνωστή παραλία της Αττικής, έπεσα θύμα κλοπής του κινητού τηλεφώνου μου και άλλων προσωπικών μου αντικειμένων. Έτσι ξεκίνησα να σκέφτομαι πως θα μπορούσα να μπω ξανά στην θάλασσα χωρίς το άγχος να με ξανακλέψουν. Σε συνδυασμό με αυτό το ατυχές γεγονός και έχοντας επαγγελματική εμπειρία στην τεχνολογία ηλεκτρονικών συστημάτων κλειδώματος, ξεκινήσαμε να εξελίσσουμε την ιδέα του BOXaki σαν ένα κουτί ασφαλείας προσωπικών αντικειμένων για την παραλία, το οποίο θα χρησιμοποιεί ηλεκτρονική κλειδαριά με ψηφιακό κλείδωμα. Δηλαδή ένα συνδυασμό που μόνο η εταιρεία μας, SafeLiving, χρησιμοποιεί σε παγκόσμιο επίπεδο.» 

Το BOXaki λειτουργεί αγχολυτικά για αυτόν που θα το χρησιμοποιήσει. Αφαιρεί κάθε ανησυχία για το που θα αφήσει με ασφάλεια τα προσωπικά αντικείμενα που έχει μαζί του στην παραλία (κινητό, tablet, κλειδιά, φωτογραφική μηχανή, κ.α.). Από την άλλη πλευρά είναι πολύ εύχρηστο διότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις ένα κλασικό κλειδί για να το ανοίξεις αλλά ένα ελαφρύ, ηλεκτρονικό βραχιόλι, το οποίο είναι αδιάβροχο και ανοίγει το BOXaki με μία κίνηση ενός δευτερολέπτου, φέρνοντας το σε επαφή με την ψηφιακή κλειδαριά.

Αυτό το καλοκαίρι, το BOXaki μας ήρθε κουτί Facebook Twitter
Το BOXaki λειτουργεί αγχολυτικά για αυτόν που θα το χρησιμοποιήσει. Αφαιρεί κάθε ανησυχία για το που θα αφήσει με ασφάλεια τα προσωπικά αντικείμενα που έχει μαζί του στην παραλία. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

— Πως ανταποκρίνεται ο κόσμος; Φαντάζομαι ότι κάνετε και μια αυτοψία στις παραλίες για να δείτε πώς συμπεριφέρονται οι λουόμενοι με το boxaki;

Γιάννης Γιαγλόγλου: Το BOXaki τους λύνει τα χέρια, εκεί που δεν το περίμεναν βρήκαν ένα κουτί ασφαλείας για να αποθηκεύσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, μη έχοντας συνέχεια στραμμένη την προσοχή τους στο σημείο που τα έχουν αφήσει. Είδαμε οικογένειες, παρέες και ζευγάρια που δεν χρειάστηκε κάποιος να παραμείνει στην ξαπλώστρα, αποκομμένος από την υπόλοιπη παρέα, για να προσέχει τα πράγματα τους.

 

«Τρία χρόνια αναπτύσσαμε και τεστάραμε το προϊόν για να φτάσει στο επίπεδο που είναι σήμερα, πρωταρχικός μας στόχος ήταν οι υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και παραγωγής. Μέσα στο αρνητικά μεταβαλλόμενο κλίμα της Ελληνικής οικονομίας, κρατήσαμε την γραμμή παραγωγής εδώ, με Έλληνες συνεργάτες πηγαίνοντας ενάντια στην τάση της εποχής για παραγωγή σε Ανατολικές χώρες. Μετά από πολλές δοκιμές ,πειράματα και πολλές διορθώσεις υλοποιήσαμε τον στόχο μας έχοντας δημιουργήσει ένα μοναδικό προϊόν σε παγκόσμιο επίπεδο», σημειώνει ο Γιάννης Γιαγλόγλου

 

— Ποιος μπορεί να το αγοράσει; Σε ποιες παραλίες θα το συναντήσουμε;

Μάνος Χριστοδούλου: Η φυσική θέση του BOXaki είναι στον ιστό κάθε ομπρέλας θαλάσσης: οργανωμένης παραλίας, beach bar, ξενοδοχειακής μονάδας, camping, water park όπως και water sport έχοντας την ικανότητα να προσαρμόζεται εύκολα στις ανάγκες κάθε χώρου χωρίς περιορισμό.

Το BOXaki αναπτύσσεται γρήγορα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κάνοντας μία σύντομη αναφορά το συναντάμε είδη στην παραλιακή λεωφόρο της Αττικής, σε παραλίες της Βούλας, Γλυφάδας, Βάρκιζας, σε νησιά όπως Κρήτη, Ρόδο, Μύκονο, Σαντορίνη, Κω και σε πολλές παραλίες της Ηπειρωτικής Ελλάδος. Το δίκτυο μας επεκτείνετε με γρήγορους ρυθμούς σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική, πάντα σε οργανωμένες παραλίες, hotel resorts, beach bars, beach clubs, αλλά και σε υπαίθριους αθλητικούς χώρους.

Αυτό το καλοκαίρι, το BOXaki μας ήρθε κουτί Facebook Twitter
Ο Γιάννης Παπαϊωάννου και ο Γιάννης Γιαγλόγλου (δύο εκ των τεσσάρων δημιουργών). Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

— Σας τρομάζει η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας όπως διαμορφώνεται τους τελευταίους μήνες; Πιστεύετε είναι αποτρεπτική για την επιχειρηματικότητα;

Γιάννης Γιαγλόγλου: Μας προβληματίζει αλλά έχοντας ένα καινοτόμο προϊόν το οποίο απευθύνεται στην Τουριστική αγορά η οποία αντιστέκεται στις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες των τελευταίων μηνών και αναπτύσσεται με μεγαλύτερους ρυθμούς από τους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας μας. Συγχρόνως μας έδωσε το κίνητρο να κινηθούμε με μεγαλύτερη εξωστρέφεια στις αγορές του εξωτερικού οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν τα δομικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικονομία αυτή την εποχή.

 

— Τελικά το BOXaki πόσα πράγματα κάνει;

Γιάννης Γιαγλόγλου: Το BOXaki φυλάει τα προσωπικά αντικείμενα σας όταν πάτε για μπάνιο, διαφημίζει προϊόν ή υπηρεσία και στις τέσσερις πλευρές του, επίσης χρησιμοποιείται σαν μέσο προώθησης από ένα ευρύ φάσμα εταιρειών. Δηλαδή μπορείς μέσα σε ένα BOXaki να βρεις σαν δώρο ένα αναψυκτικό, ένα snack ή μία κάρτα δωρεάν χρόνου ομιλίας και άλλα πολλά.

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κώστας Σημίτης (1936-2025): «Στις αλλαγές προχωράς με συναινέσεις, κόντρα στο ρεύμα»

Ελλάδα / Κώστας Σημίτης (1936-2025): «Στις αλλαγές προχωράς με συναινέσεις, κόντρα στο ρεύμα»

Πολιτικοί και ακαδημαϊκοί που συνεργάστηκαν στενά με τον πρώην πρωθυπουργό επιχειρούν μια αποτίμηση της παρακαταθήκης που άφησε ως μία απ’ τις πιο σημαντικές και πολύπλευρες πολιτικές προσωπικότητες της νεότερης ιστορίας μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

5 σχόλια
Τι έκανε λέει? Νέοι άνθρωποι που θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες? Άρα διεφθαρμένοι, άρα λαμόγια, κλέφτες, εκμεταλλευτές, τομάρια! Θέλουν να πιούν το αίμα των εργαζομένων και να πλουτίσουν εκμεταλλευόμενοι την υπεραξία των τίμιων εργαζομένων. Αντί ως νέοι να λιώνουν στους μπάφους και σκέφτονται πώς θα γίνει επανάσταση, κοιτούν το προσωπικό κέρδος, τους ενδιαφέρει ο πλουτισμός. Βρωμοκαπιταλιστές, θύματα του καπιταλισμού και της ελεύθερης οικονομίας. Επι της ουσίας και σοβαρά τώρα, χίλια μπράβο στα παιδιά! Εξαιρετική ιδέα, καινοτομία, έμπνευση, εργονομία, χρηστικότητα! Μακάρι να πλουτίσουν και να ζήσουν τη ζωή τους, όπως την ονειρεύονται! Τους αξίζει!
Ωραία ιδέα αλλά μόνο για οργανωμένη παραλία άρα και λεφτά για την ομπρέλα... άρα Καλύτερα άσε τα περιττά πράγματα στο αμάξι και πήγαινε να απολαύσεις το μπάνιο σου στην παραλία Όχι σε άλλη μια καφετέρια πάνω στην άμμο... πάντως είναι Καλό σαν ιδέα.
μπορούν να βρουν κάτι που να εφαρμόζει σε κάποια ιδιωτική ομπρέλα . Ε, αν θες να πηγαίνεις για μπάνιο χωρίς τίποτα βαρύ, μην παίρνεις και προςωπικά αντικείμενα ...