Δωρητές μυελού οστών αποφάσισαν να γίνουν οι αγρότες στο μπλόκο του Αλιάκμονα

Δωρητές μυελού οστών αποφάσισαν να γίνουν οι αγρότες στο μπλόκο του Αλιάκμονα Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
1

Αγρότες του μπλόκου στον Αλιάκμονα κάλεσαν στελέχη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης "Γέφυρα Ζωής" να επισκεφθούν το σημείο που έχουν συγκεντρωθεί την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στις 2.00 μ.μ., προκειμένου να δώσουν δείγματα και να εγγραφούν στον κατάλογο δωρητών μυελού των οστών.

"Οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Αλιάκμονα μας κάλεσαν χτες για να προβούν σε μια κορυφαία πράξη ανθρωπιάς και να εγγραφούν στους δωρητές μυελού των οστών. Έτσι, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου θα πάμε στο μπλόκο και αφού απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο με τη χρήση μιας μπατονέτας θα ληφθεί δείγμα από το στόμα των εθελοντών δωρητών, το οποίο θα αποσταλεί ΚΕΔΜΟΠ. Χτες, που πήγαμε στο μπλόκο ήταν εκεί 60-70 αγρότες. Πιστεύουμε ότι, την Παρασκευή, ο αριθμός τους θα είναι μεγαλύτερος. Στις μικρές κοινωνίες, όπου είναι δύσκολο να επισκεφτούμε και να ενημερώσουμε για τη μοναδικότητα αυτής της δωρεάς, τα μπλόκα είναι μια ευκαιρία. Μπράβο στους επικεφαλής του μπλόκου του Αλιάκμονα που το σκέφτηκαν και μακάρι να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και άλλοι" σχολίασε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης "Γέφυρα Ζωής", Θεόδωρος Τσαουσίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ σε όλο τον κόσμο υπάρχουν 25 εκατομμύρια εθελοντές δότες μυελού των οστών, στην Ελλάδα δυστυχώς ο αριθμός των εθελοντών δοτών μυελού είναι μόνο 25.000, ενώ στην Κύπρο, που είναι μια χώρα με πληθυσμό μόνο 850.000, ο αριθμός των δοτών ανέρχεται στις 131.000.

"Μπορεί 25 εκατομμύρια δότες παγκοσμίως να φαίνεται μεγάλος αριθμός, χρειαζόμαστε όμως πολλούς ακόμη για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών με καρκίνο του αίματος, όπως η λευχαιμία, που είναι ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στα μικρά παιδιά, και το λέμφωμα, που θα μπορούσαν με θεραπευτούν με τη μεταμόσχευση μυελού των οστών" ανέφερε ο κ. Τσαουσίδης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Νίκος Πλακιάς καταγγέλλει το ΑΠΘ που δεν απένειμε τον τίτλο σπουδών στην Κέλλυ Πορφυρίδου

Ελλάδα / «Η ντροπή του πανεπιστημίου»: Ο Νίκος Πλακιάς ξεσπά για τον πρύτανη και τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ

Είχαν ειδοποιήσει τους γονείς της Κέλλυς Πορφυρίδου να παραλάβουν τιμητικά τον τίτλο σπουδών του κοριτσιού που δολοφονήθηκε στα Τέμπη αλλά ανασκεύασαν την απόφασή τους και αρνήθηκαν χωρίς να ειδοποιήσουν την οικογένεια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πραγματικά όμορφη και αξιέπαινη η πράξη τους! Εγώ προσωπικά έχω γίνει δωρητής μυελού των οστών εδώ και κάποια χρόνια, η διαδικασία είναι πραγματικά πολύ απλή και δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από ένα δείγμα σάλιου. Οι Έλληνες δυστυχώς είμαστε ανενημέρωτοι πάνω σε αυτό το θέμα και οι δωρητές είναι τόσο λίγοι, όχι γιατί οι άνθρωποι δεν επιθυμούν απαραίτητα να γίνουν, αλλά επειδή δεν γνωρίζουν και δεν έχουν ενημερωθεί για αυτή την πολύ απλή κίνηση!