Εισαγγελέας στη δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ζητά ενοχή των κατηγορουμένων - Μιλά για «σκηνικό λιντσαρίσματος»

Εισαγγελέας στη δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ζητά ενοχή των κατηγορουμένων - Μιλά για «σκηνικό λιντσαρίσματος» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Τα χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι από τον μεσίτη και τον κοσμηματοπώλη επέφεραν τον θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου, το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 στην οδό Γλάδστωνος, σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα έδρας του ΜΟΕ, Στέλιου Κωσταρέλου, ο οποίος ζήτησε την ενοχή των δύο επιχειρηματιών για θανατηφόρα σωματική βλάβη, όπως και πρωτόδικα.

Με μία σύντομη εισήγηση προς τους δικαστές και τους ενόρκους του ΜΟΕ, ο εισαγγελικός λειτουργός, επικαλούμενος μαρτυρικές καταθέσεις, αναφέρθηκε «σε σκηνικό λιντσαρίσματος» που αποτυπώθηκε σε βιντεοληπτικό υλικό το επίμαχο μεσημέρι όταν ο 33χρονος ακτιβιστής, βρισκόμενος σε κατάσταση σύγχυσης και ταραχής, εισήλθε στο κοσμηματοπωλείο όπου εγκλωβίστηκε όταν κλείδωσε η πόρτα ασφαλείας. Όπως είπε ο εισαγγελέας, ο Κωστόπουλος δέχθηκε σφοδρά χτυπήματα στο κεφάλι από τους δύο κατηγορούμενους, καταδικασμένους σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη δέκα ετών ο καθένας.

Ο κ. Κωσταρέλος τόνισε για τους δύο κατηγορούμενους επιχειρηματίες της περιοχής: «Αν και γνώριζαν ότι τα χτυπήματα στο κεφάλι μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, και είχαν τη δυνατότητα να προβλέψουν το αποτέλεσμα του θανάτου, εν τούτοις επιτέθηκαν με κλωτσιές στο κεφάλι σε βάρος του».

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, το δικαστήριο πρέπει να δεχθεί την κατηγορία όπως διατυπώνεται και να απορρίψει τους ισχυρισμούς των δύο επιχειρηματιών περί κατάστασης άμυνας που αναφέρουν ότι βρέθηκαν: «Οι ισχυρισμοί τους ότι ήταν σε άμυνα ή νομιζόμενη άμυνα δεν ευσταθούν γιατί εκείνοι ήταν έξω από το κατάστημα με ασφάλεια ανάμεσα στον κόσμο. Αυτοί έσπασαν το μεγαλύτερο μέρος του τζαμιού της βιτρίνας, ενώ ο Κωστόπουλος ήταν μόνος του μέσα στο κατάστημα, είχε κληθεί η αστυνομία και ήταν βέβαιη η σύλληψή του».

Επικαλούμενος καταθέσεις και οπτικό υλικό της υπόθεσης, ο εισαγγελέας περιέγραψε πώς οι δύο επιχειρηματίες, αφού έσπασαν τη τζαμαρία της βιτρίνας με κλωτσιές, άρχισαν να χτυπούν με μένος τον 33χρονο στο κεφάλι «το οποίο ταλαντευόταν δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα να προσκρούσει στα τζάμια».

Όπως σημείωσε ο κ. Κωσταρέλος, «ο μεσίτης κλώτσησε εννέα φορές τον Κωστόπουλο και οι πέντε τον πέτυχαν στο κεφάλι, ενώ ο κοσμηματοπώλης τον κλώτσησε πέντε φορές και οι τρεις από αυτές ήταν στο κεφάλι».

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, όταν ο 33χρονος σύρθηκε στο πεζοδρόμιο από τον μεσίτη που του είχε αποσπάσει το μαχαίρι που κρατούσε, ανέπνεε και είχε τις αισθήσεις του: «είχε σφυγμό και πίεση».

Ο εισαγγελέας επεσήμανε πως αιτία θανάτου του 33χρονου είναι αυτή που περιγράφεται στην ιατροδικαστική και εξέθεσαν στο δικαστήριο οι ιατροδικαστές στις καταθέσεις τους: «Ο θάνατος επήλθε από ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου που συνδέονται αιτιωδώς με τον θάνατο μέσω μηχανισμού στρες». Υπογράμμισε, δε, στο δικαστήριο πως «δεν υπήρχε παθολογία της καρδιάς».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός - Θέρμο: Πολλές πτώσεις βράχων από τη δόνηση, αναφέρει ο δήμαρχος

Ελλάδα / Σεισμός - Θέρμο: Πολλές πτώσεις βράχων από τη δόνηση, αναφέρει ο δήμαρχος

«Ευχόμαστε να είναι ο κύριος σεισμός, διότι έχει επίκεντρο στην λίμνη Τριχωνίδα κάτω από το Θέρμο, που είχε προκαλέσει τις μεγάλες ζημιές η σεισμική δόνηση τον Απρίλιο του 2007» τόνισε
LIFO NEWSROOM
Eurostat: Πρωτιά για Ελλάδα και Ιταλία στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών το 2023

Ελλάδα / Eurostat: Πρωτιά για Ελλάδα και Ιταλία στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών το 2023

Η Μεσίνα στην Ιταλία ήταν το πιο πολυσύχναστο επιβατικό λιμάνι της Ε.Ε., με 11,3 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ ακολουθούν το Ρέτζιο ντι Καλάμπρια στην Ιταλία με 11,1 εκατομμύρια επιβάτες και ο Πειραιάς με 9,6 εκατομμύρια
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Φιλόλογος έμαθε σε μαθητές το τραγούδι «Ω έλατο» στη νοηματική

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Φιλόλογος έμαθε σε μαθητές το τραγούδι «Ω έλατο» στη νοηματική

«Μέσα από αυτή τη δράση, αναδείξαμε την ομορφιά και τη δύναμη της νοηματικής γλώσσας, δίνοντας στα παιδιά ένα ακόμη εργαλείο έκφρασης και επικοινωνίας», σημειώνει ο εκπαιδευτικός
LIFO NEWSROOM