Στην τελική ευθεία μπαίνει η κατεδάφιση 450 κτιρίων στο Ελληνικό, καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η σχετική άδεια.
Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με τα κτίσματα εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Αγίου Κοσμά, για τα οποία δίνεται η άδεια κατεδάφισης, αλλά και για εκείνα που έχουν χαρακτηριστικά διατηρητέα ή διατηρούμενα και τα οποία δεν θα κατεδαφιστούν.
Είχαν προηγηθεί οι σχετικές αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, τον Μάρτιο, που έδωσαν το «πράσινο φως» για τις κατεδαφίσεις. Διατηρητέα ή διατηρούμενα έχουν κριθεί τα εξής:
1. Τα διατηρητέα Υπόστεγα Πολεμικής Αεροπορίας Α, Β, Γ (ΦΕΚ ΑΑΠ 400/2009)
2. Το διατηρητέο Κτίριο του Πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου Αθηνών (ΦΕΚ Β 351/2006)
3. Το διατηρητέο Αγγλικό Υπόστεγο (Παγόδα) (ΦΕΚ ΑΑΠ 307/2016)
4. Οι εγκαταστάσεις ΕΥΔΑΠ
5. Οι Ιεροί Ναοί Αγίου Κοσμά και Δαμιανού, Αγίας Παρασκευής και Αγίας Τριάδας
6. Οι εγκαταστάσεις του Σταθμού Μετρό Αργυρούπολης
7. Το Κέντρο Διανομής Ελληνικού (ΔΕΗ)
8. Τα κτίρια των αθλητικών εγκαταστάσεων (τμήμα, Baseball I, Κανόε Καγιάκ)
9. Τα κτίρια της ΥΠΑ – Υπηρεσίες Εναέριας Κυκλοφορίας Αθηνών
10. Οι εγκαταστάσεις του ΤΡΑΜ
11. Τα κτίρια της ΕΜΥ
12. Τα τρία διατηρητέα κτίρια επί της οδού 3ης στο κάτω Ελληνικό
13. Το κτίριο επί της συμβολής των οδών Ελ. Βενιζέλου και 27ης (πρώην ΛΕΚ)
Το Ελληνικό ήταν ένα από τα θέματα συζήτησης στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, την Τετάρτη.
«Χαίρομαι που συνάντησα τον φίλο μου Άδωνι Γεωργιάδη για να αξιολογήσουμε την πρόοδο στις ιδιωτικοποιήσεις, το Ελληνικό, και τη συνεργασία μας με τον αμερικανικό κυβερνητικό οργανισμό αναπτυξιακής χρηματοδότησης (DFC) για την υποστήριξη στρατηγικών επενδύσεων, όπως τα ναυπηγεία της Ελευσίνας και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν ισχυρός εταίρος της Ελλάδας στην πορεία της για την οικονομική ανάπτυξη», ανέφερε ο κ. Πάιατ.