Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: 68.000 στρέμματα έγιναν στάχτη- Η καμένη γη από δορυφόρο

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: 68.000 στρέμματα έγιναν στάχτη- Η καμένη γη από δορυφόρο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ
0

Σε χαρτογράφηση των καμένων εκτάσεων στην Αττική, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, προχώρησε δορυφόρος, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 68.000 στρέμματα.

H χαρτογράφηση από την επιχειρησιακή μονάδα BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) της καμένης έκτασης με βάση την εικόνα του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-2, η οποία ελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής στις 12:20, οδήγησε στην εκτίμηση ότι η καμένη έκταση στην Αττική υπολογίζεται σε 6.747 εκτάρια (περίπου 68.000 στρέμματα).

Σύμφωνα με το meteo του ΕΑΑ, η Ελλάδα κατατάσσεται τρίτη στη Μεσόγειο - μετά από την Τουρκία και την Ιταλία - σε ό,τι αφορά την καμένη έκταση φέτος (συνολικά 933.680 στρέμματα έως 8 Αυγούστου 2021) και δεύτερη -μετά την Κύπρο- όσον αφορά την αύξηση (+336%) των καμένων εκτάσεων συγκριτικά με τον μέσο όρο της περιόδου 2002 - 2020.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακοπή δρομολογίων στον Προαστιακό μετά από τροχαίο - Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Ελλάδα / Προαστιακός: Ακινητοποιήθηκε συρμός στη σήραγγα των Αγίων Αναργύρων – Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Σύμφωνα με την εταιρεία αυτοκίνητο αφού πέρασε διάβαση του ΟΣΕ, προσέκρουσε πάνω στην προστατευτική μπάρα και φέρεται να προκάλεσε ζημιές σε καλώδια του δικτύου
LIFO NEWSROOM
Ο Νατσιός υπερασπίζεται την επίθεση στην Εθνική Πινακοθήκη και αμφισβητεί το δικαίωμα της τέχνης

Ελλάδα / Ο Νατσιός υπερασπίζεται την επίθεση στην Εθνική Πινακοθήκη και αμφισβητεί το δικαίωμα της τέχνης

Αναφερόμενος ειδικά στην επίθεση του βουλευτή του, ο Δημήτρης Νατσιός υποστήριξε: «Ο βουλευτής της Νίκης είναι βαθύτατα πιστός και, βλέποντας έργα που βανδαλίζουν το πρόσωπο της Παναγίας, έδρασε παρορμητικά. Κατανοώ την πράξη του»
LIFO NEWSROOM