ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Φροντιστές στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο θανάτωσαν δυο ιαγουάρους που δραπέτευσαν

Φροντιστές στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο θανάτωσαν δυο ιαγουάρους που δραπέτευσαν Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (EPA)
5

Οι φύλακες στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο θανάτωσαν δύο ιαγουάρους (τζάγκουαρ) που ζούσαν εκεί, επειδή πέρασαν τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξης τους.

Το περιστατικό, που συνέβη πριν από περίπου δύο εβδομάδες σε ώρα που το Πάρκο ήταν ανοιχτό για το κοινό, επιβεβαίωσε μέσω ανακοίνωσης και η διοίκηση της εταιρίας στην επίσημη ιστοσελίδα της, τονίζοντας πως κατά την επιχείρηση δεν κινδύνεψε κανένας εργαζόμενος ή επισκέπτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα δύο άγρια ζώα, που ονομάζονταν Jenny και Spotty πέρασαν τον ελεγχόμενο χώρο με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας.

Όπως εξηγεί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, οι ιαγουάροι εξουδετερώθηκαν από τους φροντιστές, καθώς σε τέτοια είδη ζώων δεν προβλέπεται η τακτική της αναισθησίας. Ωστόσο στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται πώς ακριβώς κατάφεραν να δραπετεύσουν τα δύο ζώα.

  

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου:

Αντίο Jenny και Spotty

 

«Σήμερα το μεσημέρι περί την ώρα 14:00 οι φροντιστές διαπίστωσαν έξοδο ζώων του Πάρκου μας από τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξης τους.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις. Σύμφωνα με αυτό, απομονώθηκε ο χώρος και τα εν λόγω ζώα εξουδετερώθηκαν όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες, από τους φροντιστές του Πάρκου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, που ολοκληρώθηκε σε περίπου πέντε λεπτά, δεν κινδύνεψε κανένα μέλος του προσωπικού ή των επισκεπτών που βρίσκονταν στο Πάρκο. Δυστυχώς, οι δύο μας ιαγουάροι, η Jenny και ο Spotty, δεν είναι πια μαζί μας, καθότι για τέτοιου είδους ζώα δεν προβλέπεται η τακτική της αναισθησίας».

Ελλάδα
5

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πώς έγινε αυτή η έξοδος δηλαδή; Δεν θα αποδοθούν ευθύνες;; Μήπως οι ίδιοι υπάλληλοι που από αμέλειά τους ξέφυγαν τα ζώα είναι αυτοί που τα σκότωσαν βάσει “πρωτοκόλλου”;;Απαράδεκτη και η ανακοίνωση της εταιρίας. Ναι. Να κλείσει αυτό το αίσχος!!
Εδώ σου λέει τα ζώα από το κοινό τα διαχώριζε τζάμι...ΤΖΑΜΙ...που με ένα άλμα που έκανε πάνω του η αντιλόπη έσπασε (ποιός ξέρει τι τράβηξε και αυτό το καημένο ζώο, πιστεύω δεν έφυγε από εκεί αλώβητο)...
1. Μαθημα στις σχολες φροντιστων ζωων ειναι σκοποβολη κ θανατωση ζωων. Επισης, οι κτηνιατροι νομιζετε οτι μονο για να σωζουν ζωα υπαρχουν;; Στα παρκα πρεπει να θανατωθουν απο αρουραιους που τρωνε τα αυγα πουλιων κ πρεπει τα πουλια κ οι απογονοι τους να προστατευτουν, κουνελακια, κοτοπουλακια κλπ που γινονται τροφη, μεχρι κ αυγα κατσαριδων συλλεγονται για τροφη πουλιων. Τα μεγαλα σαρκοβορα επισης, τι νομιζετε οτι τρωνε;;; Ειναι βιγκαν;;;; Σε ποιο παραμυθι ζειτε ολοι;;;2. Το πιο σημαντικο: τα πιο επικινδυνα ζωα ειναι οι ιαγουαροι, αλλο σοβαρο μαθημα για φροντιστες. ΔΕΝ υπαρχει εναλλακτικη. Οπως θα θανατωθουν ιαγουαροι που επιτιθονται ενα χωριο κ σκοτωνουν πολλες φορες χωρις να φανε, ετσι κ στα παρκα. Τι δεν ειναι κατανοητο; Ή μηπως να σκοτωσουν πρωτα ανθρωπους κ μετα να γινει θανατωση;;; Πατε καλα; Δεν ειμαστε στην φαντασιωση κ τον ανθρωπομορφισμο του Βιβλιου της Ζουγκλας, στον πραγματικο κοσμο ειμαστε.
Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί το πρωτόκολλο απαιτεί θανατωση και όχι αναισθησια? Η δήλωση του υπεύθυνου δεν εξηγεί το γιατί. Λέει μόνο ότι δεν είναι γατάκια (προφανώς)
Παγκοσμίως απαγορεύεται η απλή αναισθησία σε συγκεκριμένα ζώα. Ένα από αυτά είναι οι ιαγουάροι, οι οποίοι πρωτού πέσουν αναίσθητοι, θα σκοτώσουν ότι βρουν στον διάβα τους. Είναι απλό. Το γιατί ακόμη επιτρέπουν την αναπαραγωγή των αιχμαλωτισμένων ζώων ή την ύπαρξη των ζωολογικών κήπων δεν είναι καθόλου απλό και δυστυχώς δεν βλέπω να αλλάζει σύντομα αυτό.