ΓΓ Ισότητας για καμπάνια στο μετρό: «Αδιαμφισβήτητο το δικαίωμα στην άμβλωση»

ΓΓ Ισότητας για καμπάνια στο μετρό: «Αδιαμφισβήτητο το δικαίωμα στην άμβλωση» Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
2

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας πήρε θέση για την επίμαχη καμπάνια στο μετρό, τονίζοντας πως το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση είναι αδιαμφισβήτητο.

Στο νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε γυναίκας στην άμβλωση αναφέρεται η γγ Ισότητας, Μαρία Συρεγγέλα, σε ανακοίνωσή της, σχετικά με τις αφίσες του κινήματος «Αφήστε με να ζήσω», οι οποίες έχουν περιεχόμενο κατά των αμβλώσεων και αναρτήθηκαν σε σταθμούς του μετρό.

Η κ. Συρεγγέλα τονίζει ότι το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση είναι αδιαμφισβήτητο και τάσσεται υπέρ «της απόφασης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλή, να αποσύρει τη συγκεκριμένη καμπάνια από τους σταθμούς του μετρό».

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται, ακόμη, ότι «η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση του κοινού οφείλουν να βασίζονται στον σεβασμό, την αντικειμενικότητα και την υπευθυνότητα».

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Οι νόμοι δεν είναι κάτι στατικό: δημιουργούνται και καταργούνται ανάλογα με το τι θεωρεί σωστό η κοινωνία. Γι αυτό και κάθε άνθρωπος προσπαθεί να δημιουργηθούν νόμοι που πιστεύει ότι θα είναι σωστοί και να καταργηθούν νόμοι που πιστεύει ότι είναι λάθος. Και αυτή είναι η απάντηση στην ερώτηση: “Οι αφίσες στο Μετρό δηλώνουν απλώς την άποψη κάποιων ανθρώπων, γιατί σας ενοχλούν;” Μας ενοχλούν γιατί αν αυτή η άποψη αποκτήσει δύναμη στην κοινωνία, τότε μπορεί να καταργηθεί ο νόμος που επιτρέπει την έκτρωση.
@ΦΩΤΕΙΝΗΣτο σχόλιο σας υπάρχει εσωτερική αντίφαση. Στην αρχή γράφετε ότι οι νόμοι δημιουργούνται ή καταργούνται από το τι θεωρεί σωστό η κοινωνία και κλείνετε λέγοντας ότι αν μια απόψη αποκτήσει στήριξη από την κοινωνία θα αλλάξει ο νόμος. Άρα τι προτείνετε; Να υπάρχει έλεγχος των απόψεων που κυκλοφορούν, για να μην αλλάζει γνώμη η κοινωνία και κατά συνέπεια να μην αλλάζουν οι νόμοι; Και ποιος θα ελέγχει αυτές τις απόψεις και με τι κριτήρια; Επίσης, αυτό που προκύπτει από το επιχείρημα σας είναι ότι οι νόμοι δεν διαμορφώνονται από την άποψη της κοινωνίας αλλά από κάποιους που ελέγχουν τι θα διαμορφώσει τη γνώμη της κοινωνίας.Όσο για το πώς δημιουργούνται οι νόμοι είναι πολύπλοκη συζήτηση και δεν πιστεύω ότι εξαρτάται από το "τι θεωρεί σωστό η κοινωνία".