Για τρίτη μέρα μαίνεται η φωτιά στα Χανιά - Ισχυρές δυνάμεις επί τόπου

Για τρίτη μέρα μαίνεται η φωτιά στα Χανιά - Ισχυρές δυνάμεις επί τόπου Facebook Twitter
Μάχη με τις φλόγες δίνουν για άλλο ένα 24ωρο οι πυροσβέστες στα Χανιά -EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στα Χανιά στην περιοχή του Μουστάκου και της Σκλαβοπούλας στο δήμο Κανδάνου - Σελίνου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, επί τόπου επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 54 οχήματα, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρο, ενώ συνδράμουν υδροφόρες του δήμου και εθελοντές πυροσβέστες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ ενισχύθηκαν το πρωί στη φωτιά που καίει για τρίτη ημέρα στην περιοχή. O καιρός εξακολουθεί να μην είναι σύμμαχος, καθώς οι ισχυροί άνεμοι εξακολουθούν να δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Υπενθυμίζεται πως χθες δόθηκε εντολή για την εκκένωση οικισμών για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού, Δημοσθένη Μπουντουράκη. Σύμφωνα δε με το cretalive.gr, τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας ψηλά στο Μούστακο στο σημείο όπου βρίσκονται τα ραντάρ, απείλησε γύρω στις 05.00 το πρωί η μεγάλη πυρκαγιά που έχει προκαλέσει ζημιές σε οικίες στον οικισμό Παπαδιανά και Μανατιανά.

 

Η φωτιά, που αρχικά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, αναζωπυρώθηκε το πρωί της Πέμπτης λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Για τρίτη μέρα μαίνεται η φωτιά στα Χανιά - Ισχυρές δυνάμεις επί τόπου Facebook Twitter
zarpanews
Για τρίτη μέρα μαίνεται η φωτιά στα Χανιά - Ισχυρές δυνάμεις επί τόπου Facebook Twitter
zarpanews
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μυστήριο με τον θάνατο 29χρονου λιμενικού στη Λέσβο – Κάνουν λόγο για δολοφονία οι γονείς του

Ελλάδα / Μυστήριο με τον θάνατο 29χρονου λιμενικού στη Λέσβο – Κάνουν λόγο για δολοφονία οι γονείς του

Η οικογένεια ισχυρίζεται ότι ο γιος τους έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ κάνουν λόγο και για προηγούμενες απειλές κατά της ζωής του και της συζύγου του
LIFO NEWSROOM