Γρηγόρης Λέων: Η πορεία της κεταμίνης καταγράφεται από το φαρμακείο του νοσοκομείου

Γρηγόρης Λέων: Η πορεία της κεταμίνης καταγράφεται από το φαρμακείο του νοσοκομείου Facebook Twitter
0

Την εύρεση καθαρής φαρμακευτικής κεταμίνης στην Τζωρτζίνα και την ενδεχόμενη εκταφή της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας σχολίασαν ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων και ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ φαρμακευτικής κεταμίνης και της ουσίας που πωλείται στην μαύρη αγορά. Εδώ βλέπουμε ότι υπάρχει καθαρή ουσία. Στην Τζωρτζίνα το μόνο που έχουμε ως δεδομένο είναι ότι ξέρουμε την αιτία και τη δόση της ουσίας που οδήγησε στο θάνατο», ανέφερε ο Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κεταμίνη είναι ένα φάρμακο το οποίο καταγράφεται σε ένα νοσοκομείο, από την πηγή του, δηλαδή το φαρμακείο μέχρι το σημείο που χορηγείται από ειδικούς γιατρούς. Είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα από αναισθησιολόγους και εντατικολόγους. Η πορεία του φαρμάκου εντός ενός νοσοκομείου είναι και καταγεγραμμένη και μπορεί να ανιχνευτεί σε ποιο σημείο της αλυσίδας υπήρξε η παραμικρή απώλεια».

Όπως εξήγησε, αν η διαδικασία της παράνομης προμήθειας της φαρμακευτικής ουσίας από ένα νοσοκομειακό ίδρυμα έγινε σε προγενέστερο χρόνο, τότε οι αναζητήσεις της αστυνομίας και των αρμόδιων Αρχών θα πρέπει να πάνε χρονικά πιο πίσω από το διάστημα νοσηλείας της Τζωρτζίνας.

«Εκτιμώ ότι η χορήγηση (κεταμίνης) καθημερινά θα ήταν δύσκολο να έχει γίνει», δήλωσε ο κ. Λέων, τονίζοντας ότι θα χρειαστεί εξειδικευμένη εξέταση για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο.

Oι εκθέσεις για Μαλένα και Ίριδα δεν ξεκινούν από μηδενική βάση

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε πως «περιμένουμε ακόμη πορίσματα που να καταδεικνύουν ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια», σημειώνοντας πως εν αναμονή των νέων ιατροδικαστικών εκθέσεων για την Μαλένα και την Ίριδα, «έχουμε το όπλο παρά πόδας και περιμένουμε και εμείς τα αποτελέσματα».

Μιλώντας για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, ο κ. Λέων τόνισε ότι οι έρευνες δεν γίνονται από μηδενική βάση. «Έχουμε πάρα πολλά ευρήματα και στο πρώτο παιδί και στο δεύτερο, αλλά δεν ερμηνεύτηκαν έτσι όπως θα έπρεπε να ερμηνευτούν», είπε.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, μέχρι το τέλος Μάϊου, θα έχουμε σαφείς απαντήσεις ως προς τα αίτια και τους μηχανισμούς θανάτου των δυο παιδιών.

Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ στα ψηφιακά ίχνη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Αναφορικά με τις αναζητήσεις στα ηλεκτρονικά ίχνη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο κ. Μπαλάσκας είπε ότι η αστυνομία ψάχνει τα πάντα. «Προσπαθούμε μέσα από τις ηλεκτρονικές συσκευές να ανακαλύψουμε τι έχει διαγραφεί, τι υλικό υπήρξε και να δούμε τι περισσότερο υλικό μπορούμε να πάρουμε για την ήδη τεκμηριωμένη ενοχή της κ. Πισπιρίγκου», σημείωσε.

Τι εξετάζεται στον θάνατο της σπιτονοικοκυράς

Ο κ. Λέων αναφέρθηκε και στο θάνατο της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας λέγοντας ότι είναι πολύτιμο στοιχείο ότι υπάρχει ιατρική νοσηλεία.

«Αν ο θάνατος τεκμηριώνεται πλήρως από τους ιατρικούς φακέλους δεν υπάρχει θέμα. Αν θεωρούμε ότι υπήρχε εξωγενής παράγοντας, προφανώς θα πρέπει να υπάρχει κάποια ένδειξη ότι κάποιος δράστης/ες υπήρχε στο δωμάτιο τα κρίσιμα εικοσιτετράωρα που η γυναίκα κατέληξε». Και όπως είπε, η εκταφή είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις δηλητηριάσεων ή σκελετικών κακώσεων», αλλά δεν μπορεί να αποδώσει τα πάντα».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM