Με χειρόγραφες οδηγίες λειτουργούσε το παιχνίδι στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος, όπως δείχνουν τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων.
Τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων για το δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι στη Χαλκιδική που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Γιάννη, δείχνουν πως τα μέτρα ασφαλείας ήταν τα ελάχιστα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο πόρισμά του ο διορισμένος πραγματογνώμονας, προκύπτουν ευθύνες και για τον δήμο Κασσάνδρας, ο οποίος άφησε να λειτουργεί το συγκεκριμένο λούνα παρκ στην περιοχή.
Εξάλλου, οι χειρόγραφες οδηγίες που εντόπισε ο πραγματογνώμονας στο σημείο αποκαλύπτουν πως το φονικό παιχνίδι δεν έπρεπε να λειτουργεί με ταχύτητα που υπερβαίνει το 70. Σε μία από τις πέντε προτάσεις που αναγράφονται στο πρόχειρο σημείωμα, αναφέρεται πως απαγορεύεται στους χειριστές να ανεβάζουν ταχύτητα πάνω από 80 στο φονικό παιχνίδι.
Ωστόσο, ο πραγματογνώμονας που διόρισε η ΕΛ.ΑΣ επισημαίνει πως εάν η ταχύτητα έπρεπε να είναι μέχρι το 70, θα έπρεπε να έχουν αφαιρεθεί οι υπόλοιπες επιλογές από τον μοχλό ελέγχου.
Μεταξύ άλλων, στο πόρισμα τονίζεται εάν το συγκεκριμένο παιχνίδι, που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Γιάννη, είχε ελεγχθεί βάσει όσων προβλέπονται στη σχετική υπουργική απόφαση, τότε θα ήταν αδύνατον να λάβει άδεια λειτουργίας.
Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και ο πραγματογνώμονας της ιδιωτικής πιστοποιημένης εταιρείας, επισημαίνοντας ότι η νομοθεσία απαιτεί σε τέτοια παιχνίδια να γίνεται περιοδικός έλεγχος κάθε οκτώ μήνες, κάτι που δεν προκύπτει από τα προσκομισθέντα έγγραφα πως πραγματοποιήθηκε.
Με πληροφορίες από Mega