Χαλκιδική: Πώς έγινε το δυστύχημα με την 13χρονη που χτυπήθηκε από κεραυνό

Χαλκιδική: Πώς έγινε το δυστύχημα με την 13χρονη που χτυπήθηκε από κεραυνό Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την τραγωδία που σημειώθηκε στην Χαλκιδική, όταν κεραυνός χτύπησε και σκότωσε ένα 13χρονο κορίτσι. 

Η 13χρονη βρίσκονταν στην παραλία Μύτη στο Ποσείδι της Χαλκιδικής μαζί με τους δύο της γονείς. Η ανήλικη περπατούσε εκείνη την ώρα με την μητέρα της όταν ξαφνικά την χτύπησε ο κεραυνός. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Voria, η 13χρονη από τα Μουδανιά, ήταν ακόμα βρεγμένη από τη βουτιά που είχε κάνει στη θάλασσα, ενώ πιθανόν τράβηξε πάνω της τον κεραυνό διότι φορούσε κάτι μεταλλικό. 

Η τιτάνια μάχη για τη διάσωση της 13χρονης στην Χαλκιδική

Στην παραλία εκείνη την ώρα βρίσκονταν φοιτητές ιατρικής οι οποίοι ξεκίνησαν αμέσως διαδικασίες ανάνηψης. Ακόμα, προσπάθειες να σωθεί η 13χρονη έκανε και ένας εθελοντής ο οποίος βρισκόταν στο σημείο με έναν φορητό απινιδωτή. 

Το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο μετά από 13 λεπτά, με τους διασώστες να συνεχίζουν τις προσπάθειες ανάνηψης, ανοίγοντας αεραγωγό. Μέσα στο ασθενοφόρο, επιχείρησαν να επαναφέρουν την 13χρονη εφαρμόζοντας το σύστημα αυτόματων συμπιέσεων, Lucas. 

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία του συντονιστή του ΕΚΑΒ Γιώργου Κοντού στον ΣΚΑΪ. 

«Το κορίτσι απ’ ό,τι πληροφορήθηκα ήταν σε ανακοπή, είχε ασυστολία από την πρώτη στιγμή» επισήμανε ο ίδιος και συνέχισε: 

«Ξεκίνησε το πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο από την Κασσανδρεία … Ταυτόχρονα υπήρχε μια εθελοντική ομάδα στο σημείο οι οποίοι έκαναν ΚΑΡΠΑ. Όταν φτάσαμε το παιδί ήταν σε ασυστολία, συνεχίστηκε η ΚΑΡΠΑ, παραλάβαμε για το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, ταυτόχρονα έγινε ανταπόκριση και με το όχημα ταχείας επέμβασης». 

«Έφτασε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, και μετά από κάποια ώρα ανακοινώθηκε ότι το κορίτσι είχε καταλήξει. Όταν φτάσαμε, ήταν σε ασυστολία, το δουλέψαμε όσο γίνεται, αλλά δυστυχώς η κατάληξη ήταν τραγική. Υπήρχε ένα σμαρτάκι, όχημα ταχείας επέμβασης που δουλεύει ένας διασώστης. Έχει πάνω όλα τα συστήματα που χρειάζεται για πρώτες βοήθειες , το σύστημα κάνει μαλάξες από μόνο του χωρίς να δουλεύει διασώστης. Ούτε αυτό βοήθησε».

Όπως είπε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, οι διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά και οι γιατροί του κέντρου υγείας όπου διακομίστηκε το παιδί προσπαθούσαν να το σώσουν για πολλή ώρα. 

«Έγιναν προσπάθειες ακόμα και με ΚΑΡΠΑ επί πόση ώρα, αλλά ήταν αργά για την 13χρονη», είπε η δήμαρχος.

 

Με πληροφορίες από Voria 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM