Η ελληνική καινοτομία «καλεί» τις Βρυξέλλες

Η ελληνική καινοτομία «καλεί» τις Βρυξέλλες Facebook Twitter
0

Η κρίση δεν γεννά μόνο ιδέες, αλλά και ευκαιρίες -σε όσους είναι πρόθυμοι και ικανοί να τις αρπάξουν.

Μέσα στην εκτεταμένη συζήτηση περί ανάπτυξης, καινοτόμων ιδεών και επανεκκίνησης της οικονομίας, κάποιοι δεν μένουν στα λόγια αλλά προχωρούν σε πράξεις. Είναι οι Έλληνες που δημιουργούν μέσα στην κρίση και συμβάλλουν με το έργο τους στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Πολλές από αυτές τις πρωτοβουλίες έχουν αναδειχθεί και καταγραφεί από το Reset Greece, ένα πρόγραμμα που συγκεντρώνει και προβάλλει δημιουργικές ιδέες στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της κρίσης.

Το πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς καινοτόμους επιχειρηματίες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στις Βρυξέλλες, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Τις επιτυχημένες πρακτικές τους παρουσίασαν ο Otto Przybyla από την εταιρεία «Γαία», ο Στάθης Χαϊκάλης από το «Up Greek Tourism», η Αρετή Γεωργιλή από το «Free Thinking Zone», η Στεφανία Ξυδιά από το «Ιδέα-τόπος: Πολιτεία 2.0», ο Βασίλειος Μακίος από το cluster «Corallia», οι Θωμάς και Γιώργος Δούζης από την εταιρεία «Έργον», οι δημιουργοί του application «Ελλάδα: Ιστορία και Πολιτισμός», Δημήτρης και Γιώργος Βούλγαρης, ο Αλέξανδρος Κουρής από την εταιρεία "Νήσος", ο Νίκος Χατζηνικολάου από το «Topagrodeals» και ο Νικόλαος Πατσιούρας από τους παραγωγούς του Συνεταιρισμού Κρόκου Κοζάνης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη, ο Επίτροπος για την Εργασία και τις Κοινωνικές Υποθέσεις Laszlo Andor, καθώς και ευρωβουλευτές, στελέχη και παράγοντες της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η κοινοποίηση των πρωτοβουλιών στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, με τη φιλοδοξία να στηρίξουν και να ενδυναμώσουν τις ελληνικές δημιουργικές δυνάμεις.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM