Η ιστορία του 17χρονου πρόσφυγα από το Αφγανιστάν που συμμετείχε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Μυτιλήνη

Η ιστορία του 17χρονου πρόσφυγα από το Αφγανιστάν που συμμετείχε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Μυτιλήνη Facebook Twitter
Ο Χαντί (κέντρο), ασυνόδευτος πρόσφυγας από το Αφγανιστάν, συμμετείχε στην παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην Προκυμαία της Μυτιλήνης, Σάββατο 25 Μαρτίου 2017. Ο Χαντί παρέλασε μετά από παρέμβαση συμμαθητών του, μελών του 15μελούς Συμβουλίου του σχολείου. στη Διεύθυνση του σχολείου. (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
4

Ο Χαντί, ένας 17χρονος από το Αφγανιστάν, είναι ο πρώτος ασυνόδευτος πρόσφυγας που παρέλασε σήμερα 25 Μαρτίου στην Προκυμαία της Μυτιλήνης μαζί με τους υπόλοιπους συμμαθητές του στην επίσημη κρατική εκπαιδευτική διαδικασία στην οποία και συμμετέχει. Και μάλιστα παρέλασε μετά από παρέμβαση στη Διεύθυνση του σχολείου των ίδιων συμμαθητών του, μελών του 15μελούς Συμβουλίου του σχολείου.


Ο Χαντί έφθασε στη Μυτιλήνη με μια από τις γνωστές πλαστικές βάρκες με την οποία περνάνε στην Ευρώπη εκατοντάδες χιλιάδες φυγάδες από την Ανατολή. Αρχικά κρατήθηκε στη δομή ανηλίκων της Μόριας και εδώ και οκτώ μήνες φιλοξενείται σε ξενώνα της Οργάνωσης «Ηλιακτίδα». Πολύ σύντομα έμαθε καλά Ελληνικά και Αγγλικά στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών διαδικασιών μέσα στον ξενώνα, οπότε και μπορούσε να συνεχίσει την εκπαίδευσή του εγγραφόμενος στο Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης. Ας σημειωθεί ότι είναι τόσο ραγδαία η πρόοδος του νεαρού Χαντί στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας που την περασμένη Τρίτη, στη γιορτή της ημέρας κατά του ρατσισμού, διάβασε αποσπάσματα από ένα βιβλίο του Σωκράτη Ματζουράνη αποδεικνύοντας πόσο καλά ελληνικά έμαθε.


Σήμερα ο Χαντί παρέλασε με τους συμμαθητές του τιμώντας την επέτειο της επανάστασης που οδήγησε στη δημιουργία της χώρας που τον φιλοξενεί. Δήλωσε χαρούμενος και περήφανος για αυτή του τη συμμετοχή. Τη χαρά του μοιράστηκαν και όλοι οι συμμαθητές του που στο πρόσωπο του Χαντί βλέπουν την προσπάθεια ενός προσφυγόπουλου που κάτω από πολύ κακές συνθήκες τα καταφέρνει.


Περήφανη νιώθει για τα αποτελέσματα των προσπαθειών όλων αλλά και των προσπαθειών του Χαντί και η Βασιλική Ανδρεαδέλλη, πρόεδρος της Οργάνωσης «Ηλιακτίδα». Μόνο που όπως λέει μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ «σήμερα στην παρέλαση εκτός από τον Χαντί θα ήταν και ο συμμαθητής του στο ίδιο σχολείο φιλοξενούμενος και αυτός στη "Ηλιακτίδα", ο Ιρφάν από το Πακιστάν. Δυστυχώς όμως, αμέσως μόλις ενηλικιώθηκε πριν λίγο καιρό, συνελήφθη. Και παρά το ότι έδινε τον καλύτερο εαυτό του στο Εσπερινό Γυμνάσιο η προσπάθειά του διακόπηκε και σήμερα κρατείται σε κλειστό χώρο κράτησης του χοτ σποτ της Μόριας μαζί με παραβατικούς μετανάστες ενώ οδηγείται προς απέλαση».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παπαζάχος για Σαντορίνη: «Γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο ενός ισχυρότερου σεισμού»

Ελλάδα / Παπαζάχος για Σαντορίνη: «Γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο ενός ισχυρότερου σεισμού»

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι της Σαντορίνης θα πρέπει να δείξουν υπομονή, καθώς το φαινόμενο δεν αναμένεται να εκτονωθεί άμεσα. «Δεν θα βγούμε τόσο γρήγορα από αυτή την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Ελλάδα / Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε στα Ιωάννινα και 40 ημέρες μετά εντοπίστηκε νεκρός σχεδόν 800 μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή που φοιτούσε
LIFO NEWSROOM
Νέα πρόκληση από τον εισαγγελέα στη δίκη Φιλιππίδη: «Δεν έχετε ξανακούσει άντρα να την πέφτει άγρια σε γυναίκα;»

Ελλάδα / Νέα πρόκληση από τον εισαγγελέα στη δίκη Φιλιππίδη: «Δεν έχετε ξανακούσει άντρα να την πέφτει άγρια σε γυναίκα;»

Η εξέταση της μάρτυρα από τον εισαγγελέα πήρε ιδιαίτερη τροπή όταν της ζητήθηκαν λεπτομέρειες για το περιστατικό. Ο διάλογος που ακολούθησε προκάλεσε αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης από Σαντορίνη:

Ελλάδα / Μητσοτάκης από Σαντορίνη: Καλύτερα να προλαμβάνουμε γεγονότα παρά να τρέχουμε να τα αντιμετωπίσουμε

«Να διαβεβαιώσω για ακόμα μία φορά τους κατοίκους που δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι στο πλευρό τους» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μα θα αλλοιώσουν τον μπολιτισμό μας... μα είναι ισλαμοπίθηκοι... μα κουβαλάνε αρρώστιες... μα... μα...Πολύ με στεναχωρεί πάντως το γεγονός ότι το πλαίσιο της ένταξής του περιλαμβάνει και συμμετοχή στην παρέλαση...