Ισόβια στον «σαμουράι» της Νέας Ερυθραίας: Σκότωσε υπάλληλο εταιρείας φυσικού αερίου

Ισόβια στον «σαμουράι» της Νέας Ερυθραίας: Σκότωσε υπάλληλο εταιρείας φυσικού αερίου Facebook Twitter
Το σημείο όπου έλαβε χώρα η επίθεση - Φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
0

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και 13 χρόνια τον 41χρονο επονομαζόμενο «σαμουράι» της Νέας Ερυθραίας, ο οποίος το 2021 είχε πυροβολήσει και σκοτώσει υπάλληλο εταιρίας φυσικού αερίου και αποπειράθηκε να αφαιρέσει τη ζωή ακόμη ενός ατόμου.

Δικαστές και ένορκοι έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο χωρίς να του αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό για τη δολοφονία, ενώ 13 χρόνια επιβλήθηκαν για την απόπειρα δολοφονίας.

Ακόμη, στον 41χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών καθώς και πρόστιμο 900 ευρώ για κατοχή ναρκωτικών, κ.ά.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν μπορούσε να διαχειριστεί τη φασαρία που έκαναν οι εργάτες. Παρομοίασε, δε, τον εαυτό του με «μαστουρωμένη κούκλα» τη στιγμή της επίθεσης καθώς, όπως ισχυρίστηκε, είχε κάνει χρήση ουσιών.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Η φυλακή ήταν μονόδρομος για μένα. Θα βγω ένας καλός πολίτης όταν εκτίσω την ποινή μου και σας ευχαριστώ για αυτή την ευκαιρία» είπε, μετά την ανακοίνωση της ποινής.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για την αύξηση της παραβατικότητας ανηλίκων: «Βλέπουμε ακραία βία, έλλειψη συναισθήματος»

Ελλάδα / Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για την αύξηση της παραβατικότητας ανηλίκων: «Βλέπουμε ακραία βία, έλλειψη συναισθήματος»

«Δεν είδαμε ποτέ να ζητήσουν συγνώμη στα θύματα τους, το ίδιο και οι γονείς τους», δήλωσε ειδικότερα, η προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί σε Σαντορίνη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Αμοργού» λέει ο Γκανάς

Ελλάδα / Σεισμοί σε Σαντορίνη: «Η καλντέρα έχει ανυψωθεί 4 εκατοστά και έχει μετακινηθεί 6 εκατοστά» λέει ο Γκανάς

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου εξηγεί για τις μεταβολές που έχουν καταγραφεί στην καλντέρα μετά τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις
LIFO NEWSROOM