Τουλάχιστον 25 περιοχές της Αττικής αντιμετωπίζουν προβλήματα με το ρεύμα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς», με αποτέλεσμα πολίτες να μένουν εδώ και ώρες χωρίς θέρμανση.
Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αποτελεί μια δύσκολη υπόθεση, καθώς η προσέγγιση στα σημεία των ζημιών δεν είναι εύκολη. «Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι τα σημεία πρόσβασης. Δεν είναι ανοιχτοί οι δρόμοι και δεν μπορούμε να φτάσουμε εγκαίρως στα σημεία. Χρειαζόμαστε πάνω από τρεις και τέσσερις ώρες για να προσεγγίσουμε σημεία που σε άλλη περίπτωση θα χρειαζόταν μία ώρα. Καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το να μην έχει ρεύμα ο κόσμος και να παγώνει», ανέφερε ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών στη ΔΕΗ, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των τεχνικών της ΔΕΗ, όλοι οι τεχνικοί είναι στο δρόμο και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες. «Είναι πάνω από 20 – 25 περιοχές οι περιοχές με προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Αττική: Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Ψυχικό, Παιανία, Ντράφι, Πικέρμι, Ανθούσα, Διόνυσο, Εκάλη είναι ορισμένες από αυτές που από χθες το απόγευμα, εν μέσω της κακοκαιρίας Ελπίς που έμειναν χωρίς ρεύμα και κατ΄επέκταση και θέρμανση.
Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ο κ. Μανιάτης δήλωσε ότι η κατάσταση είναι πιο δύσκολη από αυτή που είχε διαμορφωθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια». «Δεν είναι σε ένα σημείο τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, όπως ήταν στη Μήδεια όπου είχαν πέσει δέντρα, αλλά σε πολλά».
«Προσπαθώντας χθες να πάμε στην Κατεχάκη, δεν ήταν εύκολη η πρόσβασή μας γιατί ήταν κλειστός ο δρόμος παρότι είχαμε αλυσίδες στα οχήματά μας. Σήμερα τα προβλήματα είναι σε όλο το νομό της Αττικής» είπε και πρόσθεσε, «υπήρχε πρόβλημα πρόσβασης στις περιοχές και αναγκάζονταν συνάδελφοι να πάνε σε περιοχές με τα πόδια», είπε.
Ο κ. Μανιάτης επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τους δήμους που πρέπει να καθαρίζουν τους δρόμους προκειμένου τα συνεργεία να έχουν πρόσβαση, καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, που να απαντά, για να ξέρουμε ακριβώς που υπάρχει πρόβλημα. «Πρέπει να υπάρχει συνεργασία. Και εμείς στα σπίτια μας δεν έχουμε ρεύμα. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να αποκαταστήσουμε τις ζημίες γιατί ξέρουμε τι σημαίνει να παγώνεις και να μην έχεις ρεύμα», συμπλήρωσε.
Ο πρόεδρος τεχνικών της ΔΕΗ υπογράμμισε και την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού, διερωτώμονες τι θα γίνει στο μέλλον με μέσο όρο ηλικίας εργαζομένων στα 55 έτη. «Έχουμε ξεχάσει να κάνουμε προσλήψεις τεχνικού προσωπικού. Με μέσο όρο ηλικίας 55 χρόνων πείτε τι θα γίνει στο μέλλον; Πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις και πρέπει να υπάρχει το ανάλογο ανθρώπινο δυναμικό για να μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Εμείς έχουμε δείξει ότι είμαστε στην πρώτη γραμμή. Ο κάθε πολίτης έχει ανάγκη την στήριξη. Προτεραιότητα είναι να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας για να έχει ο πολίτης ρεύμα», είπε.