Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση Facebook Twitter
Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Τυχόν εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση, αναφέρει με δήλωσή του διά των δικηγόρων του ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής του «Αττικόν» για την υπόθεση του Γιάννη Καλλιάνου.

«Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση», αναφέρεται επακριβώς στη δήλωση του καθηγητή, η οποία έγινε δια των δικηγόρων του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη. Ο συγκεκριμένος καθηγητής κατηγορείται δημοσίως από τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνο, ότι διαβεβαίωνε πως ο 78χρονος πατέρας του Δημήτρης Καλλιάνος, που νοσηλευόταν στο «Αττικόν», «πηγαίνει εξαιρετικά» και δεν χρειάζεται «εισαγωγή στη ΜΕΘ».

«Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον» αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου επισημαίνεται επίσης πως «η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη».

Ολόκληρη η δήλωση των δικηγόρων του καθηγητή Αγγειοχειρουργικής:

Ο εντολέας μας Ι.Κ.,Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, εκφράζει την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου.

Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως. Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου.

Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη. Η εισαγωγή ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς.

Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού,θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση.

Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του. Δυστυχώς η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αδελφός Καλλιάνου: Ο πατέρας μου «πέθανε αβοήθητος με το αίσθημα της πνιγμονής και της δύσπνοιας»

Ελλάδα / Αδελφός Καλλιάνου: Ο πατέρας μου «πέθανε αβοήθητος με το αίσθημα της πνιγμονής και της δύσπνοιας»

Ο αδελφός του Γιάννη Καλλιάνου είπε ότι ο γιατρός διαβεβαίωνε ότι ο πατέρας του είναι καλά - «Δεν καταλάβαινα αν ήταν αδαής, αν ήταν δόλιος, αν ήταν ηλίθιος»
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλάδες: Το πολεοδομικό για εκτός σχεδίου δόμηση που δίχασε Μύκονο και Σαντορίνη

Ελλάδα / Ακίνητα εκτός σχεδίου: Ο γγ Χωροταξίας εξηγεί αν η δόμηση σε οικόπεδα 8 στρεμμάτων επεκτείνεται και αλλού μετά τη Μύκονο και Σαντορίνη

Στους δύο δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων η δόμηση δεν επιτρέπεται, εκτός κι αν πρόκειται για εκτός σχεδίου οικόπεδα με εμβαδόν τουλάχιστον 8 στρέμματα
LIFO NEWSROOM