Καύσωνας «Κλέων»: Κλειστή αύριο η Ακρόπολη για έξι ώρες

Καύσωνας «Κλέων»: Κλειστή αύριο η Ακρόπολη για έξι ώρες Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Κλειστή θα παραμείνει αύριο, Σάββατο, η Ακρόπολη για έξι ώρες, λόγω του καύσωνα «Κλέων»

Συγκεκριμένα, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης θα αναστείλει τη λειτουργία του τις μεσημβρινές ώρες, με τελευταία είσοδο στις 11:30 και επανέναρξη στις 17:30, ανακοίνωσε η εφορεία αρχαιοτήτων Αθηνών. 

Αντίθετα, σε λειτουργία θα παραμείνουν οι χώροι της Αρχαίας Αγοράς και του Κεραμεικού, όπου υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης των Αρχαιολογικών Μουσείων που βρίσκονται εκεί. 

Υπενθυμίζεται πως και σήμερα η Ακρόπολη έκλεισε, από τις 12:00 έως τις 17:00, εξαιτίας του καύσωνα «Κλέων». Νωρίτερα, μια τουρίστρια ένιωσε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ακρόπολη και διασώστες του ΕΚΑΒ την παρέλαβαν με φορείο. 

Καύσωνας «Κλέων»: Έως τους 43 βαθμούς αύριο το θερμόμετρο 

Ο καύσωνας «Κλέων» θα συνεχίσει να σαρώνει και αύριο, Σάββατο, τη χώρα. 

Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 39-41 βαθμούς και τοπικά τους 42-43 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα είναι σχετικά αυξημένη η συγκέντρωση σκόνης. 

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31 έως 40-42 βαθμούς Κελσίου και θα είναι ελαφρώς αυξημένες οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης. Το ίδιο προβλέπεται και για τη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 37-38 βαθμούς.

Το θερμόμετρο στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 36 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 19 έως 39-40 βαθμούς, στην Ήπειρο από 23 έως 39 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 23 έως 40-41 και ενδεχομένως τοπικά 42 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 39-41 και τοπικά 42-43 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 38-40, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 37-39 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 41-43 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM