Κέρκυρα: Νέα στοιχεία για τη Βρετανίδα που σύμφωνα με καταγγελία πέθανε από άψητο κοτόπουλο - Τι απαντά το νοσοκομείο

Κέρκυρα: Νέα στοιχεία για τη Βρετανίδα που σύμφωνα με καταγγελία πέθανε από άψητο κοτόπουλο - Τι απαντά το νοσοκομείο Facebook Twitter
1

Νέα στοιχεία δίνει το νοσοκομείο Κέρκυρας για τον θάνατο της 37χρονης Βρετανίδας, που σημειώθηκε πέρυσι στο νησί, μετά τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι πέθανε ύστερα από κατανάλωση άψητου κοτόπουλου.


Ειδικότερα, η Daily Mail είχε μεταδώσει πως η Natalie Rawnsley, μητέρα δύο παιδιών, πέθανε μόλις 36 ώρες αφότου έφαγε μόνο μία μπουκιά άψητου κοτόπουλου στο εστιατόρο ενός ξενοδοχείου στην Κέρκυρα, όπου βρισκόταν για διακοπές με την οικογένειά της.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα στοιχεία αυτά καταγγέλθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας στη Βρετανία, για τον θάνατο της γυναίκας. Όπως ανέφερε, η 37χρονη έπαθε τροφική δηλητηρίαση και σχηματίστηκαν θρόμβοι σε όλο της το σώμα.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο σύζυγός της είπε ότι η Natalie ήταν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο και αιμορραγούσε, ενώ η ασφαλιστική εταιρία του επέμεινε ότι δεν θα έπρεπε να μεταφερθεί στην ενδοχώρα. 


Από την πλευρά του, το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία διαψεύδει το άρθρο της Daily Mail σχετικά με την αιτία θανάτου, ενώ δίνει στη δημοσιότητα και την απάντηση της ιατροδικαστή.


«Το ΓΝ Κέρκυρας έχει να τονίσει, ότι στο εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει ότι ο θάνατος επήλθε, ως επιπλοκή συγκεκριμένου μικροβιακού στελέχους, δεν επαληθεύεται ως προς το συγκεκριμένο μικροβιακό στέλεχος, από την ιατροδικαστική εξέταση η οποία ακολούθησε. Αντίθετα ο θάνατος αποδίδεται σε διαφορετικά μικροβιακά στελέχη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Παράλληλα, η ιατροδικαστής διευκρινίζει «ότι σύμφωνα με τις εργαστηριακές εξετάσεις, όπως αυτές ζητήθηκαν από το Ιατροδικαστικό Τμήμα του Γ.Ν. Κέρκυρας, η αιτία θανάτου της ανωτέρω άτυχης νέας γυναίκας προκλήθηκε από μια αιματολογική νόσο η οποία σχεδόν πάντα αποτελεί επιπλοκή σοβαρής υποκείμενης αιτίας.


»»Η βακτηριαιμία και τα στοιχεία σήψης τα οποία ανευρέθησαν στα εξετασθέντα βιολογικά υλικά για την συγκεκριμένη περίπτωση, αφενός ολοκληρώνουν την πλήρη Ιατροδικαστική διερεύνηση και αφετέρου αποδίδονται σε διαφορετικά μικροβιακά στελέχη σε σχέση με αυτά που αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Χωρίς να θέλουμε να ξεπλύνουμε εκ των προτέρων κάποιον ασυνείδητο επιχειρηματία του τουρισμού (και δυστυχώς είναι άφθονοι), δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από μερικά χρόνια είχε αναπτυχθεί στην Αγγλία από ορισμένα βρώμικα δικηγορικά γραφεία μια πραγματική "μπίζνα" μηνύσεων και αγωγών εναντίων (ή απειλών άσκησης δικαστικής προσφυγής) ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Μεσογείου (κατά κύριο λόγο ισπανικών, αλλά όχι μόνο), η οποία συνοδευόταν από απειλές για ιντερετικές ή μηντιακές καμπάνιες δυσφήμισης και μποϋκοτάζ. Είχαν μάλιστα φτάσει στο σημείο να κάνουν και διαφήμιση προς άγρα πελατείας. Πολύ συχνά, οι επαγγελματίες του τουρισμού υπέκυπταν και χάριζαν το ποσό το διακοπών στο "θύμα", ενώ κατέβαλαν και παχυλότατες αμοιβές στο δικηγορικό γραφείο.