Κιβωτός του Κόσμου:Τους πούλησα για 1 εκατ. ευρώ το ακίνητο στο Διμήνι, δεν το δώρισα, ξεκαθαρίζει ο αντιδήμαρχος

Κιβωτός του Κόσμου: «Πώληση έναντι 1 εκατ. ευρώ και όχι δωρεά το ακίνητο στο Διμήνι Βόλου» ξεκαθαρίζει ο αντιδήμαρχος Βόλου Facebook Twitter
0

Για πώληση έναντι 1 εκατ. ευρώ και όχι δωρεά ακινήτου στην Κιβωτό του Κόσμου, κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος του Βόλου και επιχειρηματίας, Κώστας Λούλης.

Μετά από δημοσίευμα του magnesianews, ο επιχειρηματίας εξέδωσε ανακοίνωση για το ακίνητο στο Διμήνι, που ανήκει στην Κιβωτό του Κόσμου, αναφέροντας πως δεν το έκανε δωρεά αλλά το πούλησε έναντι 1 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, που παραθέτει η εφημερίδα, ο αντιδήμαρχος ανέλαβε τις ανακαινίσεις και τις ανακατασκευές πριν την πώληση ενώ όπως ο ίδιος λέει έκανε έκπτωση 2,5 εκ. ευρώ στη δομή για το ακίνητο.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως «Σχετικά με την δωρεά μας στην ΚΙΒΩΤΟ θεωρώ πως είναι καλό να διασαφηνίσω τα εξής. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά.

»Όταν το 2016 αποφασίσαμε να πουλήσουμε το σπίτι μας στο Διμήνι και είχαμε τυπώσει μάλιστα ένα έντυπο με λεπτομέρειες, ο πατήρ Αντώνιος, τον οποίο μέχρι τότε δεν γνώριζα, επικοινώνησε μαζί μου, ήμουν τότε στο εξωτερικό, και επισκέφτηκε αμέσως μετά το Διμήνι όπου ενθουσιάστηκε.

»Τότε του είπα πως η τιμή που ζητούσα ήταν 3,5 εκατ. (13,5στρέμματα γης , 2 χιλιάδες τετρ. μέτρα (κύρια και βοηθητικά κτίρια) μαζί με τον εξοπλισμό των εργαστηρίων δηλ. ελαιοτριβείο, τυροκομείο, οινοποιείο, ζωοτροφόμυλος, αλευρόμυλος, παραγωγή ζυμαρικών, φούρνου κ.α).

»Επειδή μου είπε πως είχε μόνο 1 εκατ. ευρώ και βλέποντας πως είχε υπό την προστασία του ορφανά παιδιά, δέχτηκα να του κάνω μια γενναία έκπτωση 2,5 εκατ. ευρώ, που ουσιαστικά ήταν δωρεά, μαζί με μέρος του εξοπλισμού των εργαστηρίων.

»Έτσι, έγινε η πώληση του πρώτου μας σπιτιού στο Διμήνι αντί 1εκ. ευρώ με απόλυτη διαφάνεια (συμβολαιογράφος – υποθηκοφυλακείο).

»Στη συνέχεια πληροφορήθηκα από τον ίδιο, πως τα παιδιά αυτά δεν ήταν απλώς ορφανά αλλά κακοποιημένα από τους γονείς τους.

»Στο Διμήνι προγραμμάτιζαν τότε να φέρουν περί τα 40 αγόρια. Για να μην χωριστούν με τις αδερφές του αποφασίσαμε να τους προσφέρουμε δωρεάν το μεγάλο σπίτι του Άνω Βόλου για τα κορίτσια, το οποίο ήταν μεγαλύτερο σε εμβαδόν, με 9,5 στρεμ. οικόπεδο. Εκεί θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν 60 κορίτσια.

»Τα δύο αυτά εμβληματικά ακίνητα είναι από τα μεγαλύτερα στην κεντρική Ελλάδα σε χαρακτηρίστηκα μάλιστα σημεία.

»Η ανακατασκευή τους από σπίτια μιας οικογένειας 4-5 ατόμων σε κτηριακές δομές 40-60 ατόμων ήταν ένα πολύ σοβαρό και κοστοβόρο έργο για την ΚΙΒΩΤΟ.

»Έπρεπε να γκρεμιστούν σχεδόν όλοι οι εσωτερικοί τοίχοι, να διαμορφωθούν μεγαλύτεροι χώροι για την διαβίωση των παιδιών , να γίνουν μαγειρεία μαζικής εστίασης, να αγοραστούν επαγγελματικά πλυντήρια , σιδερωτήρια, να κατασκευαστούν πολλά W.C, ντους, ομαδικοί νιπτήρες κ.τ.λ..

»Έγιναν νέες ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις και νέες αποχετεύσεις από την αρχή καθώς και η θέρμανση και η ψύξη των χώρων αυτών.

»Τα δύο σπίτια μόνον εξωτερικά έμειναν ίδια . Εσωτερικά όμως άλλαξαν όλα. Στην συνέχεια εξοπλίστηκαν με νέα έπιπλα, κρεβάτια, ντουλάπια, γραφεία και Η/Υ για κάθε παιδί, βιβλιοθήκες, τραπεζαρίες, καναπέδες όργανα γυμναστικής και παιχνίδια για τον ελεύθερο χρόνο.

»Επίσης εξόπλισα την εκκλησία με τέμπλο, εικόνες , αναλόγια, ψηφιδωτά κ.τ.λ καθώς και το μουσείο με βιτρίνες και εκθετήρια.

»Επίσης παρέδωσα όλον τον εξοπλισμό των μονάδων επεξεργασίας και παραγωγής προϊόντων.

»Επειδή για την ΚΙΒΩΤΟ όλα αυτά τα έργα έπρεπε να πληρωθούν με ένα πολύ μεγάλο τίμημα, που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί, παρότι δεν είχα καμία υποχρέωση, ανέλαβα όχι μόνο να συντονίσω αλλά και να καλύψω τα έξοδα για όλα αυτά.

»Έτσι ουσιαστικά με δική μου πρωτοβουλία τους επέστρεψα το ποσό του 1 εκατ. ευρώ που μου είχαν δώσει. Όλα αυτά που προανέφερα κόστισαν περισσότερο από το 1 εκατ. ευρώ που είχα λάβει».

Αγοράστρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα,, ήταν η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, σύζυγος του πατήρ Αντώνιου Παπανικολάου, ως νόμιμη εκπρόσωπος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «Κιβωτού».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαγνησίας, «το τίμημα του 1 εκατ. ευρώ καταβλήθηκε τμηματικά, καθώς η διοίκηση της «Κιβωτού» φέρεται να αδυνατούσε να το καταβάλει εφάπαξ».

Έτσι τα δύο μέρη συμφώνησαν να καταβληθεί αρχικά ένα ποσό ύψους 500.000 ευρώ σε κοινό λογαριασμό που διατηρούσαν οι πωλητές στην Τράπεζα Πειραιώς και το υπόλοιπο να καταβληθεί σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις μέχρι εξοφλήσεώς του συνόλου.

Για την αγοραπωλησία δε, όπως αναφέρει η ίδια πηγή καταβλήθηκε και ο αντίστοιχος φόρος που ήταν 618 ευρώ για το αγροτεμάχιο και 30.282 ευρώ για το οικόπεδο με τα κτίρια.



Με πληροφορίες του magnesianews

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ