Κόκκινα βάφτηκαν τα νερά του Θερμαϊκού- Πώς εξηγείται το φαινόμενο

Κόκκινα βάφτηκαν τα νερά του Θερμαϊκού- Πώς εξηγείται το φαινόμενο Facebook Twitter
Φωτ.: GRtimes
0

Τα νερά του Θερμαϊκού έχουν βαφτεί κόκκινα τις τελευταίες μέρες στις παραλίες κοντά στη Θεσσαλονίκη, ενώ χαρακτηριστική είναι και η έντονη μυρωδιά. 

Το φαινόμενο με τα κόκκινα νερά στο Θερμαϊκό είναι έντονο κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ αργά το απόγευμα αισθητή γίνεται και η δυσάρεστη μυρωδιά. 

«Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί κι άλλες χρονιές. Είναι αποτέλεσμα φυσικής διεργασίας της θαλάσσιας Ποσειδωνίας, όπου σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν αυτό το φαινόμενο», δήλωσε  ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Τζέκος στο GRTimes.gr. 

Ο δήμαρχος της περιοχής Θοδωρής Τζέκος υποστηρίζει ότι δεν είναι προϊόν μόλυνσης αλλά πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο.  

«Πραγματοποιούνται έλεγχοι των νερών, δεν υπάρχει κάποιο εργοστάσιο, κάποια μονάδα στην ακτογραμμή μεταξύ Περαίας- Αγ. Τριάδας για τυχόν λήμματα», υπογράμμισε. 

Σημειώνεται ότι ο δήμος Θερμαϊκού έχει βραβευτεί με 5 γαλάζιες σημαίες αυτή τη χρονιά για τις παραλίες της Αγίας Τριάδας, Ν. Μηχανιώνα- Τουρμπάλι, Νέοι Επιβάτες, Περαία-Πλατεία Μνήμης και Περαία- Κοχύλι.

Με πληροφορίες από Grtimes

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάρισα: «Το μόνο σενάριο που αποκλείεται είναι της αυτοχειρίας» υποστηρίζει ο Τσούκαλης

Ελλάδα / Λάρισα: «Το μόνο σενάριο που αποκλείω είναι της αυτοχειρίας» υποστηρίζει ο Τσούκαλης

«Ο κτηνοτρόφος λέει ότι τα σκυλιά γάβγιζαν τις τέσσερις τελευταίες μέρες, τις προηγούμενες γιατί δεν γάβγιζαν;» διερωτάται ο ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας του 39χρονου
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την αστυνομία, στο διάστημα Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου πραγματοποίησε έξι διαφορετικές τηλεφωνικές παραγγελίες προϊόντων από εταιρεία εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής αξίας 1.153 ευρώ
LIFO NEWSROOM